Evrim Kamalı

Güzelyurt’ta Ocak 2014’te meydana gelen ve motosiklet sürücüsü Maho Gök’ün ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araba sürücüsü Gaye Arıcı aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Gaye Arıcı’yı, aleyhine getirilen 4 davanın ikisinden suçlu bulup mahkûm etti. Sanık Arıcı, aleyhine getirilen “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma ve dikkatsiz sürüş” suçlarından suçlu bulunurken, “ihtiyatsız sürüş ve süratli sürüş” suçlarından beraat etti. 

“Kazada maktulün de katkısı göz ardı edilemeyecek kadar çok”

Mahkeme heyetinin verdiği kararı açıklayan Yargıç Ulunay, sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini, sanığın meydana gelen kazadaki hatası ile maktulün kazadaki hatasını iyi incelediklerini belirterek, kazanın meydana gelmesinde maktulün de katkısının göz ardı edilemeyecek kadar çok olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi. Maktulün motor kullanırken gereken kural ve tedbirleri almayarak kazanın meydana gelmesinde en az sanık kadar suçlu olduğuna bulgu yaptıklarını kaydeden Ulunay, sanığın da dikkatsizce araç kullanıp, maktulün yapmış olduğu hatayı görmesine rağmen korna çalmayarak ikaz etmediğini ve kazanın meydana gelmesinde sorumlu olduğunu dile getirdi.

Ulunay, sanığı mahkûm olduğu ve suçlu bulunduğu davalardan 1 ay hapislikle cezalandırdıklarını, ayrıca sanığın ehliyetine de 6 ay süreyle el konulmasına karar verdiklerini açıkladı.