Hüseyin Çiçek

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tatil olan kamuda çalışanlar dün piknik yerlerine akın ederken, özelde çalışanlar, normal günlerde olduğu gibi çalışmaya devam ettiler.

Gazimağusa’da ‘Diyalog’ muhabirine konuşan işçiler “bize 1 Mayıs’ta tatil yok. Diğer günlerde olduğu gibi çalışmaya devam ediyoruz” dediler.

Ekonomik sıkıntıların arttığına dikkat çeken işçilker, çalışmayanların eve ekmek parası götüremeyeceğine dikkat çekti.

İşçilerin görüşleri şöyle:

Özer Hellaç: Bizim için 1 Mayıs tatil değildir, geçinmek kolay değil, biz ancak Pazar günleri tatil yapabiliyoruz. İşlerimizin durumu iyi olsa bizde işçi bayramı ve diğer bayramlarda tatil yapmasını bilirdik.

Muzaffer Akdağ: Ekmek parası kazanmak kolay değil, tatil yapacak lüksümüz yok, dur durak bilmeden çalışmamız lazım, aksi halde eve ekmek götürmek çok zor.

Gökhan Helvacı: Tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun, biz gördüğünüz gibi işçi bayramında bile çalışıyoruz, geçinmek kolay değil.

Muharrem Horçak: Devir, tatil devri değil, çalışma devri, o yüzden işçi bayramında tatil yapma gibi bir lüksümüz yok, bizim tek tatil günümüz Pazar günleridir onun haricinde tatilimiz yok.

Hacı Mahmut Koruk: İşlerin az olduğu, ekonomik krizin yüksek olduğu bu dönemde tatil yapma gibi bir lüksümüz yok, bir gün bile çalışmamanın bize büyük zararı vardır, o yüzden 1 Mayıs’ta tatil yapamıyoruz.

Murat Balaban: Bize tatil yok, biz evimize ekmek götürmek için çalışmak zorundayız, çalışmazsak evimize ekmek götüremeyiz.