Bahadır Ayna

Geçtiğimiz günlerde Aslanköy yakınlarına, sürücü kontrolünden çıkan TKM 397 plakalı minibüs önce karşı şeride ardından tarlaya uçmuştu. Kazada karşı şeritten araç gelmemesi büyük bir faciayı önlemişti. Bu olayın üzerine Lefkoşa-Mağusa anayolunda iki şerit arasında bariyer olmaması yine gündeme geldi. Her gün

Lefkoşa-Mağusa arası yolcu taşıyan otobüs şoförleri durum çok ciddi bir konu olduğunu dile getirerek yetkililere “Önlem alın” çağrısı yaptı.

Düzova’ya kadar yapıldı devamı gelmedi

Lefkoşa-Mağusa anayolunda büyük bir eksiklik orta bariyer eksikliği Düzova civarlarında başlıyor. Lefkoşa’dan Düzovaya kadar New Jersey tipi bariyerler düşendi fakat Düzova’dan Mağusa’ya kadar bariyer yok.

Avcı: “KKTC’de yol standartları çok düşük”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada KKTC’de yol standartlarının çok düşük olduğunu vurguladı. Avcı, Lefkoşa-Mağusa anayolunda hız sınırının100 KM olduğunu, bir aracın karşı şeride geçip başka bir araca vurması halinde ölümün muhtemel olduğunun altını çizdi. Mehmet Avcı, Lefkoşa-Mağusa anayolunun orta bölümüne bariyer yapılması gerektiğine dikkat çekerken Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda da yapımı başlanan fakat yarım kalan bariyerlerin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.

Otobüs Şoförleri ne dedi?

Biray Topaloğlu: “Lefkoşa- Mağusa anayolunda iki şerit arasında bariyer olmaması çok büyük bir eksiklik. Her gün anayolu binlerce insan kullanıyor bu durum devletin büyük bir zafiyetidir. En kısa sürede yetkililer bu soruna bir çare bulmalı. İki şerit arasına bariyer yapılması halinde ölümlü kazaların azalacağını düşünüyorum. Ben buradan devlet yetkililerine sormak istiyorum, neden Ercan Havalimanı’ndan Lefkoşa’ya bariyer var da Mağusa yolunda yok? Bunun nedeni resmi birisi geldiğinde o yolu kullandığı için mi?”  

Lütfi Lütfioğlu: “KKTC’nin yol sistemi tek kelime ile berat. Mağusa- Lefkoşa anayolunda en büyük sorunlardan bir tanesi de orta bariyer olmaması, bir şoförün hatası karşı şeritten gelen bir masumun hayatına mal olabilir. Devletimiz ölümlü bir kaza olmadan hiçbir şey yapmıyor. Öte yandan ben Erenköy’den Lefkoşa’ya gelene kadar 11-12 tane çember geçiyorum fakat bazı noktalarda durum o kadar bir karışık ki çember mi?  kavşak mı? anlayamıyorum.”
      
Sertan Ertuğrul Depreli: “ Güney Kıbrıs’ı ve Türkiye’yi yol emniyeti açısından ele aldığımızda KKTC yerlerde. Güney’de birçok anayolun iki kenarında teller var bu teller yola hayvan veya insanların çıkmasını engelliyor. KKTC’de bırakın tel konulmasını iki şerit arasına bariyer bile yapmaktan acizler.” 

Abdullatif Hakan: “ Her gün Lefkoşa- Mağusa anayolunu kullanıyorum, o yolun durumu içler acısı. Hiçbir yetkili anayol için önlem almıyor, geçtiğimiz günlerde bu duruma şahit olduk, bir şoför arkadaşımız aracının hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti, Allah korudu ki karşıdan araç gelmiyordu. En kısa sürede Lefkoşa- Mağusa anayolunun orta kısmına bariyer yapılmalı.