Erk, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın meclis kürsüsünden yaptığı konuşmanın gerçeklerden uzak olmadığını, her savaşta karşılıklı can kayıpları olabileceğini söyleyerek, bu sözler üzerine Derya’ya bir linç girişimi başlatıldığını kaydetti.

Savaş ortamında yapılanların insanlığa aykırı olduğunu anlatan Erk, “Savaş esnasında bir emir olarak değil ama, ordu mensupları o ortamda bebek de öldürür tecavüz de eder” dedi.

Kendini ifade ederken küfür kullananların tamamen acizlik içerisinde olduklarını dile getiren Erk, Doğuş Derya’nın sadece savaş sırasında yaşananlardan bahsettiğini, başka bir şey demek istemediğini söyledi.

Erk, savaş sonrası yaraların karşılıklı sarılması halinde barışın sürdürülebilirliğinin güçleneceğini belirterek, Kıbrıs Türk ve Rum halklarında savaş sonrası yaraların sarılması için çok geç kalındığını dile getirdi.

Kutlay Erk, “Eğer sürdürülebilir bir barış istiyorsak yaralarımızı kendimiz tedavi etmeliyiz” dedi.

İç siyaseti değerlendirirken, ekonomik tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğine dikkat çeken Kutlay Erk, ekonomiyi tetikleyecek konuların yanında siyasi partiler yasasının bir an önce değişmesi gerektiğini kaydetti.

Erk, siyasi partilerden istifaların ve başka partilere geçişin anti-demokratik olduğunu ifade ederek, “Bence bir siyasi partiden seçilen vekil o partiden istifa ederse vekilliği düşmelidir” dedi. Ekonomide en önemli unsurun istikrar olduğunu dile getiren Erk, ekonominin gelişmesi için görüş birliği ile bir takım yasalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kutlay Erk, 2016 için yeni bir ekonomik programın olması gerektiğini de söyleyerek, 3 yıllık yeni programın kesinlikle Kıbrıslı Türkler tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Erk, “2016 ekonomik programını biz kendimiz hazırlayacağız” dedi.

Kıbrıs konusuna da değinen Erk, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Kıbrıs sorununda zaman kaybedileceğini belirterek, Nisan 2015 sonrası Kıbrıs sorununu büyük bir süratle ilerletmek gerektiğini söyledi.