Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, dün Mineraliköy’ü ziyaret etti, ayrıca Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda bazı muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Özersay, görüşmelerinde vatandaşlara ülkedeki sorunların çözümüne dair görüşlerini ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını anlattı.

Kudret Özersay Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özersay buralarda yaptığı konuşmalarda, geçmişte “bin metre koşucusu bir atlet” olduğunu ifade ederek, bin metre koşucularının yarış başlangıcında istikrarlı ve nefesini kontrollü kullandığını ancak son düzlükte atağa, depara kalktığını anlattı.

Bu seçim sürecinde de en başından itibaren enerjilerini kontrollü kullandıklarını ve istikrarlı olarak hızlandıklarını, bu süre içinde de kendilerine olan desteğin de sürekli arttığını ifade eden Özersay, “Son on gündür bize olan destek çığ gibi büyüyor. Biz bu seçimi kazanacağız, toplum olarak kazanacağız” dedi.

Herkesin kendi aklı ve vicdanı ile sağlıklı kararı vereceğine inanç belirten Özersay, bu ülkenin yararına, hizmet üretme kararlılığında olan en iyi adayın seçileceğine inandığını, Kıbrıs Türkünün sağduyusuna güvendiğini vurguladı.

Özersay, vatandaşlardan, nasıl bir cumhurbaşkanı istediğine kendi öz iradesiyle karar vermesini isteyerek, “Hiçbir siyasi partinin etkisinde kalmadan siz karar verin” dedi. Özersay, siyasetin günden güne yozlaştığını savunarak, ülkenin artık eskimiş siyaset anlayışından yorulduğunu, halkın farklı kesimlerinin artık yeni bir siyaset anlayışını talep ettiğini söyledi.

Özersay, gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkacağını, artık eskimiş yüzlerle ve yozlaşmış siyaset anlayışı ile değil 21. yüzyılın siyaset anlayışıyla geleceğe bakmak istediklerine vurgu yaptı.

“Vatandaş dünyadaki gelişmeleri okuyabilen, anlayabilen, yakından takip edebilen ve çağdaş bir dil kullanabilen işinin uzmanı olan yeni ve genç yüzleri görmek istiyor” görüşünü dile getiren Özersay, halkın, kendi içinden birisinin bu ülkeyi ve bu toplumu hak ettiği gibi temsil etmesini istediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Yeni bir yola çıkma, Cumhurbaşkanı adayı olma nedenim de budur zaten. Dünyada siyaset hayatında köklü değişimlerin gerçekleştiği ve arayışlar yaşanan bir dönemde, Kıbrıs Tük halkının da sorunların çözümüne katkı koyabilecek genç ama aynı zamanda tecrübeli bir isme ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Dünya değişiyor, bu değişime ayak uydurabilecek ama hepsinden önemlisi bu değişimi anlayabilecek yeni bir yönetim, yeni bir siyaset anlayışıyla Kıbrıs Türkü bu adada onuruyla var olmaya devam edecek. Bunu hep birlikte başaracağız.”

Özersay, Kıbrıs müzakerelerindeki 12 yıllık tecrübesiyle bu görevi çok daha iyi ve bu halkın hak ettiği gibi yapabileceğine inandığını ifade ederek, ancak Cumhurbaşkanlarının sadece bu konularda değil ülkenin içindeki sorunların çözümü konusunda da adım atmaları gerektiğini vurguladı.

Bağımsız ve tarafsız olarak bu yola çıktığını belirten Özersay, toplum olarak bir kimlik mücadelesi verdiklerini ve bu kimliğe her durumda sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti.

Özersay, kendilerini ezdirmemeleri ve görünür olmamaları gerektiğini ifade ederek, Türkiye ile yapacakları temaslarda “dengeli bir ilişki” kurmaları gerektiğini söyledi. Ara bölgede gösterdikleri hassasiyeti ara bölgenin dışında da göstermeleri gerektiğini ifade eden Özersay, işinin ehli insanların görevde olması ile Türkiye ile çok dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurulabileceğine dikkati çekti.

Demokrasinin yaşayabilmesi için siyasi partinin önemine de değinen Özersay, ancak devletin başı olan Cumhurbaşkanını seçerken halka kimi seçmesi gerektiğini siyasi partilerin söylememesi gerektiğini, bu seçimin siyasi parti başkanını seçme seçimi olmadığını kaydetti.

Özersay, vatandaşın gerçek sorunların çözümünde cumhurbaşkanının siyasi bir irade ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, “Derdim memleketime hizmet vermektir, ben bu görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum, takdir sizindir, en iyisini siz seçin” dedi.

1429108752.jpg

1429108753.jpg

1429108754.jpg

1429108755.jpg