Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç Dr Kudret Özersay, İngiliz Yüksek Komiseri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd’un daveti üzerine gerçekleşen görüşmeyi sosyal medyada paylaşan Özersay, Müzakere sürecinde yaşanan tıkanıklığı aşmak için neler yapılabileceği konusundaki düşüncelerini İngiliz yetkili ile paylaştığını duyurdu. Özersay, Yüksek Komiser ile yaptıkları görüşmede kısa süre önce BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Genel Sekreter raporunu ve adada genel olarak ne gibi adımlar atılması gerektiği konusundaki değerlendirmelerini aktardığına dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Rum lider Nikos Anastasiadis’in yapmış olduğu  açıklamayı olumlu bulduğunu söyleylemiş, Rum tarafındaki siyasiler de bu durumun BM raporuna ve Güvenlik Konseyi’ne Eide tarafından aktarılması gerektiğini ileri sürmüşlerdi. Özersay, görüşme ertesinde uluslararası toplum nezdinde Kıbrıs Türk tarafının kendini iyi anlatması gerektiğine de dikkat çekti.

"Kıbrıs Türkünün Haklarını Her Platformda Savunmaya Hazırım"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, 12 yıllık müzakere tecrübesi ile görevde olmadığı sürede de Kıbrıslı Türklerin haklarının en iyi şekilde savunulabilmesi için uluslararası aktörlerle diplomatik görüşmeler yapmaktan geri durmayacağına ve bunun toplumsal bir sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Sosyal medya ortamında yaptığı açıklamada Özersay “Kıbrıs Türk tarafının daha iyi anlaşılması ve sorunlara çıkış yolu bulunabilmesi için hepimiz kendi alanımızda katkı koymayı sürdürmeliyiz’’ dedi.