Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ı kabul ederek görüştü.

Yaklaşık bir saat 15 dakika süren görüşmenin ardından Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay basına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ile birlikte ülkedeki gelişmeleri ve müzakere sürecini ele aldıklarını kaydeden Özersay, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde halkı doğru bilgilendirebilmek için konuları Cumhurbaşkanı Akıncı ile birlikte ele almak gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı’na gönderdikleri mektupta müzakere süreci ile ilgili görüş öneri ve eleştirilerini daha derinlemesine ele alma fırsatı bulduklarını da kaydeden Özersay, Halkın Partisi olarak sağlıklı bir müzakere sürecini devam edebilmesi için üç temel unsura ihtiyaç olunduğu kanaatinde olduklarını söyledi.

Özersay “bunlardan birincisi sağlıklı bir bilgilendirmedir. Toplumun bütün kesimlerinin ayırt etmeksizin sağlıklı şekilde bilgilendirilmesi, bir diğeri seviyeli eleştiriler yapılması ve seviyeli yanıtlar ve tartışmalar içerisine girilmesidir. Üçüncüsü de kamplaştırma yaklaşımından uzak durulması yani birleştirici toplumsal barışı sağlayıp bir çözüm sürecini iyi götürebilmek bizim için önemli o yüzden biz Halkın Partisi yetkilileri olarak birleştirici ve bu kamplaştırma yaklaşımdan uzak duran bu sorumluluk gösterebilecek olan bir yaklaşım bekliyoruz herkesten” dedi.

Özersay, Cumhurbaşkanının kendilerine müzakere sürecinin detaylarıyla ilgili olarak bilgi verdiğini kendilerinin de bazı önerilerde bulunduğunu söyledi.

Özersay “ Herkes sorumlu davranırsa bu süreç çok daha sağlıklı bir biçimde götürülebilir diye düşünüyoruz. Kamplaşmaya kesinlikle gerek yoktur en son ihtiyacımız olan şey budur bizim ihtiyacımız olan şey sağlıklı bir zeminde bu müzakere sürecini ileriye taşımaktır.

Halkın Partisinin talebi kapsamlı bir çözümünü sağlayacak olan verimli ve sonuç alıcı bir müzakeredir. Ucu açık nereye gittiği belli olmayan bir müzakere süreci değil biz bu sürecin artık bir noktada bir sonuç üretmesini istiyoruz bunun içinde görüşlerinizi önerilerinizi ve eleştirilerinizi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.