Eniz Orakcıoğlu

CTP Milletvekili ve eski Maliye Bakanı Birikim Özgür,  Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede UBP-DP hükümetinin yerel gelirleri düşürdüğünü belirterek, “UBP-DP Azınlık Hükümeti, görev yürüttüğü ilk ay itibariyle yerel gelirlerle ilgili son 3 yılın trendini tersyüz etme “başarısını” göstermiş, bu alanda ciddi performans düşüşüne sebep olmuştur" dedi.

Özgür’ün paylaşımı şöyle:

Yerel gelirlerde düşüş var...

Biz protokolü hemen imzalayıp piyasayı paraya boğacağız” iddiasıyla kurulan UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin görevdeki ilk ayında Yerel gelirleri nasıl düşürdüğünün resmidir!

Su görüşmeleri nedeniyle geciken ve Mart’ta imzalanan su anlaşmasının hemen ardından 1-2 pürüz hariç imza aşamasına getirilen protokole CTP ile birlikte Kıbrıs Türk halkının hassasiyetleri ışığında son şeklini vermek yerine ucuz siyaseti tercih edip CTP’yi “iş yapamaz, Türkiye’den para alamaz” şeklinde lanse etmeye çalışan sözde “Türkiye dostu” azınlık hükümetini halkımızın nasıl algıladığının da resmidir bu aynı zamanda…

Siz “güç” olgusunu demokratik zeminde yerelden değil sınır ötesinden beslerseniz, bu, hayatın her alanını bozar. Ülke insanı daha fazla üretmeye ve ülkenin geleceği için mükellefiyetlerine bağlılığa inancını kaybeder, Türkiye’den gelecek finansal kaynaklara çarkların sonsuza kadar dönebileceği algısı güçlenir. Bu da bizi kendi yağıyla kendi ciğerini kavurabilen ve güçlü şekilde federal çözüme hazırlanan bir toplum olmaktan uzaklaştırır.

2015’e kıyasla ve protokolün imzalanmadığı koşullarda 2016 Şubat, Mart ve Nisan aylarında yerel gelirleri 15-16% artırmış olmamıza rağmen Mayıs ayında yerel gelirler -1% azalmış yani 2015 seviyesinin altına düşmüştür.

UBP-DP Azınlık Hükümeti, görev yürüttüğü ilk ay itibariyle yerel gelirlerle ilgili son 3 yılın trendini tersyüz etme “başarısını” göstermiş, bu alanda ciddi performans düşüşüne sebep olmuştur.

Çünkü UBP ve DP, adam kayırmacılıktan beslenen, geleceği kurmayı değil günü kurtarmayı öngören zihniyetin temsilcileridir.

Yerel gelirlerdeki düşüş bir yana, azınlık hükümetinin görev süresince yürüttüğü mavi boncuk dağıtma siyaseti nedeniyle giderlerde de zaman içinde gereğinden yüksek artışlar yaşanabilir. İşte yerel gelirlerle ilgili Mayıs itibariyle ortaya çıkan tablo, giderlere ilişkin hükümete temkinli davranma yani mavi boncuk dağıtma siyasetinden vazgeçme zorunluluğunu hatırlatmalıdır.

Nasıl ki Anayasal haklarla ilgili yanlışlarından ötürü halktan özür dilemek zorunda kaldılar, bozuk zihniyetleriyle yol açtıkları mali kayıplar için de özür dilemek durumunda kalacaklar...