Özlem Güran

Başbakan Hüseyin Özgürgün  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde adada bulunan Kastamonu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği heyeti kabul etti.

Başbakanlık’ta saat 16:00’da gerçekleştirilen kabulde konuşan heyet başkanı Berat Satıoğlu, Kıbrıslı Türkler’in barış ve özgürlük bayramını kutladı.

Satıoğlu, Başbakan Özgürgün’ün Kastamonu’yu ziyaret ettiğini ve Özgürgün’ü hemşeri olarak gördüklerini de dile getirdi.

Barış harekatında Kastamonu’nun şehit verdiğini ve çok sayıda gazileri olduğunu ifade eden Satıoğlu, Barış ve Özgürlük Bayramı’nda adada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Özgürgün’ün gazilere madalya verileceği yönündeki açıklamasından  gazilerin ve kendilerinin mutluluk duyduğunu kaydeden Satıoğlu, gazilerin Başbakan Özgürgün’ün elinden madalyalarını almaları temennisinde bulundu.

1468852627.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı barış harekatıyla Kıbrıslı Türkler’in barış ve özgürlüğe kavuşmasının üzerinde 42 yıl geçtiğini kaydetti ve 42 yılda çok mesafe kaydedildiğini ifade etti.

Gazilere madalya verilmesinin gaziler için o günlerinin kendileri tarafından değerlendirilmesi anlamı taşıdığını belirten Özgürgün, madalya verilmeye başlanmasının mutluluk ve memnuniyetini yaşayabilmeyi diledi.

42 yılın az bir süre olmadığını ama çok bir zaman da olmadığını dile getiren Özgürgün önlerinde alınması gereken daha çok yol olduğunu vurguladı.

Yaşananlardan gaziler ve şehitler verilmesinde sonra kendilerine düşenin tüm bunlar üzerine sağlıklı bir bina inşa etmek olduğunu vurgulayan Özgürgün, şehitlere rahmet, gazilere de uzun ömürler diledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı  hediye ve plaket takdimi yapıldı.

1468852629.jpg

1468852630.jpg