Toplantıda ilk olarak Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber söz aldı ve bugün üzücü bir olay yaşandığını belirterek Meclis İçtüzüğü’ndeki Meclis Başkan Yardımcısı’nın görevleriyle ilgili bölümü okudu.

Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel’in Meclis’i toplama görevini UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün verdiği talimat üzerine yapmadığını söyledi. Siber, Üstel’in daha önce kendisine sözlü olarak bu görevi yerine getirmesinin engellendiğini ilettiğini bildirdi.

Bunun UBP Grubu’nda alınan bir karar olduğunu söyleyen Siber, “Ben Özgürgün’le konuştum bunun olamayacağını, tüzükte görevin belli olduğunu söyledim” dedi.

Kendisinin bugün 23 Nisan törenlerine katıldığını ve bu sırada Üstel’in toplantıyı açmayacağına dair haber geldiğini, bunun üzerine töreni yarıda bırakıp Meclis’e geldiğini anlatan Siber, Üstel’le konuştuğunda da Özgürgün tarafından arandığını ve Meclis’i açmamasının iletildiğini öğrendiğini bildirdi.

“KINIYORUM”

“Bu Meclisimiz adına üzücü bir durumdur” diyen Siber, “Meclis Başkanı’nın ve yardımcısının görevleri sabittir, nettir, tüzükte belirtilmiştir. Burada keyfi kararlarla karar alıp meclis başkan yardımcısının görevine müdahale etmeyi kınıyorum” dedi.

ÖZGÜRGÜN

Siber’in ardından söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkanı’nın “talihsiz ve gereksiz” bir konuşma yaptığını iddia etti.

Bu sırada Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Özgürgün arasında tartışma çıktı.

Meclis Başkanı Siber de oturuma ara verdi.