Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin TMT’nin siyasi alandaki temsiliyeti olduğunu söyledi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Özgürgün bir süreden beri başlattığı köy, mahalle gezi ve toplantılarına Karşıyaka’da devam etti.

Özgürgün’e Karşıyaka köyünü ziyaretinde Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Milletvekilleri İzlem Gürçağ, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, UBP Girne ve çevresi köyleri örgütleri Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Özgürgün Karşıyaka’da yaptığı konuşmada, UBP’nin CTP ile hükümet kurmasından sonra “UBP CTP ile hükümet kurarak ilkelerini değişti” gibi söylemler olduğunu belirterek; “Böyle bir şey olamaz. UBP dün ne ise bugün de odur. UBP 40 yıldan beri Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) siyasi alanda temsiliyetidir. UBP’nin Kıbrıs politikası asla değişmez. CTP UBP’ye, UBP de CTP’ye bu konuda karışamaz, müdahale edemez’ dedi.

“İDEOLOJİMİZE TERS BİR DURUM OLURSA KARŞILARINDA UBP’Yİ BULURLAR”

Özgürgün, Kıbrıs konusunda da ideolojilerine ters bir durum olursa karşılarında UBP’yi bulacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz Kıbrıs Konusundaki herhangi bir anlaşmada iki kesimliliği savunuyoruz. Bu iki kesimlilikte, iki kurucu devletin her biri kendi devletinde mal ve nüfus bakımından çoğunlukta olacaktır. Bu anlaşmada iki kurucu eşit devlet şarttır. Bunun içinde dönüşümlü başkanlık da vardır. Sen dönüşümlü başkanlığı kabul etmezsen orada eşitlik ortadan kalkar ki biz de bunu kabul etmeyiz. En önemli konu ise Anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisidir. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin olmayacağı bir anlaşmaya partimiz ve partililerimiz asla onay vermez. Bunların hepsi bizim altını kalın kırmızıçizgilerle çizdiğimiz olmazsa olmazlarımızdır. Bunların dışında bir anlaşmaya ne UBP’nin ne de UBP’lilerin asla izni olmayacaktır.”

“SON GENEL SEÇİMLERDE UBP’Yİ KÜÇÜLTEN ÖZGÜRGÜN DEĞİLDİR.”

Özgürgün kurultay tartışmalarına da değinerek kendisinin başarısız olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti ve “UBP’yi 30 milletvekilinden 14 milletvekiline düşüren Özgürgün müdür? Tüm UBP’lileri derinden yaralayan, partimizi adeta enkaza çeviren bu süreci çok kısa sürede bugünlere ulaşan partimize bugün yapılanlar haksızlık değil midir? İnsafsızlık değil midir? UBP’liyim diyen herkes artık Ulusal Birlik Partilileri rahat bırakmalı, huzursuz etmekten vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında 1 milyar 600 milyon dolara yakın bir harcama ile Kıbrıs’a getirilen su konusuna da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bu su konusunda da ilk adım 1990 yıllarında yine UBP döneminde atılmıştı. Ben o zamanlar partinin Gençlik Kolları’ndaydım. Aslında UBP hep ilkleri gerçekleştiriyor. Bu su konusu da gündeme geldiğinde bazı çevreler karşı çıkmıştı, bazı çevreler de böyle büyük bir projenin gerçekleştirilebileceğine inanmıyordu. Bu gün ülkemiz bir üniversite ülkesi olmuştur. Bunlar UBP’nin bu ülkede gerçekleştirdiği ilklerdendir.” dedi.

Özgürgün hükümet ile ilgili ise “Şu anda hükümet çalışmaları henüz bütçesi geçmemesine rağmen çok iyi gitmektedir ve hiçbir sıkıntı yoktur” dedi.

1444835991.jpg

1444836009.jpg