Züleyha Karaman

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümet kurma çalışmalarında partililere, “kişisel çıkarları unutun” çağrısı yaptı.

UBP Parti Meclisi, dün Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün başkanlığında toplanarak, hükümet kurma çalışmalarını ele aldı. Özgürgün, UBP Genel Merkezi’nde yaklaşık iki saat süren toplantıda bilgilendirme yaptı, parti meclisi üyelerini dinledi.

UBP Parti Meclisi, Genel Başkan Özgürgün’ü, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP- UG) ve bağımsızlarla koalisyon hükümeti kurma çalışmaları yapmak üzere yetkilendirdi.

“UBP, TOPLUMUN BEKLENTİLERİNE UYGUN DAVRANACAK”

Halkın Sesi’nin UBP’de üst düzey bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, Parti Meclisi toplantısında, UBP’nin bu süreçte toplumun beklentilerine uygun davranacağı, kişisel beklentilerin hiçbir şekilde ön planda olmayacağı vurgulandı.

Genel Başkan Özgürgün’ün, partililere “kişisel beklentileri unutun” çağrısı yaparak,  birlik beraberlik içinde ve hep beraber hareket edilmesi gerektiği üzerinde durduğu öğrenildi.

Yapılan konuşmalarda da, UBP’nin toplumun beklentilerine uygun davranacağı, toplumun ve UBP’nin geleceği için birlik içinde hareket etmenin önemli olduğu dile getirildi.

Halkın Sesi’ne konuşan üst düzey yetkili, “Genel Başkan zaten hükümeti kurmakla yetkilendirilmişti, aynı yetki devam ediyor. Hükümet kurma çalışmaları devam edecek” dedi.

Bakanlık isimlerinin henüz şekillenmediğini, medyada çıkan bakan olacakların isimlerinin de tahmini isimler olduğunu ifade eden yetkili,  “Parti Meclisi Cuma günü yeniden toplanacak. Genel Başkan, hükümetin son şeklinin ne olacağı konusunda Parti Meclisi’ni bilgilendirecek. Bakan isimleri Cuma günü dahi belli olmayabilir.  Kabine, cumartesi günü Cumhurbaşkanı’na giderken belli olur” ifadesini kullandı.

“ONU YAPARIM BUNU YAPARIM DEME LÜKSÜ YOKTUR”

Genel Başkan’ın bakanları atama hakkı olduğuna ve atamalarda liyakatın önemli olacağına işaret ederek, bakanlık beklentisi içinde olup da kabine dışı kalacaklara da mesaj gönderen UBP’li yetkili, şöyle devam etti:

“Genel Başkan’ın atama hakkı var,  o yetkiyi verir ya da vermez. Kimsenin, bakan olamayınca,  ‘onu yaparım bunu yaparım’ deme lüksü yoktur. Çünkü bizi ilgilendiren, toplumun ve UBP’nin geleceğidir.  Bu bir görevdir, bu görev verilirse yaparsınız, verilmezse yapılmaz.

Ama Genel Başkan, işe göre adama dikkat etmeli, adama göre iş de olmamalı. Hüseyin Bey liyakata göre seçim yaparsa dört dörtlük olacak. O dengeleri nasıl sağlayacak onu bilemem.”