Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yeni dönemde, özelde UBP’ye, genelde ise KKTC’ye tüm arkadaşlarıyla birlikte el ele ve gönül gönüle çok daha fazla hizmet için çalışacağının kesin sözünü verdiğini bildirdi.

Özgürgün, 20. Olağan Kurultayı başarıyla yöneten divan heyetine, bu organizasyonda görev alan partililere, tüm üyelere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP 20. Olağan Kurultayı’nın tamamlanmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Özgürgün, partililerin coşkulu katılımıyla gerçekleştirilen 20. Olağan Kurultayı huzur içinde, başarıyla geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özgürgün, “KKTC’de böylesi boyutta bir siyasi parti kurultayının ilk kez yaşanması ve bu güzelliği Ulusal Birlik Partisi’nin yaratmış olması, tüm partililerimizin haklı gururu olmuştur” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’ni kurultaydan birlik ve beraberliğe sahip çıkarak, çok daha huzurlu, çok daha güçlü ve kazanarak çıkaran tüm partilileri kutlayan Özgürgün, şunları kaydetti:

“Tam bir şölen şeklinde geçen kurultayımızda sevgi, saygı, kardeşlik duygularının hâkimiyeti ileriye huzurla güvenle bakmamızın kesin müjdecisidir. Siyasi yaşamım boyunca, varlık nedeni KKTC’ye ve onun kahraman halkına hizmeti ilke edinmiş ülkemizin en köklü, en güçlü siyasi oluşumu UBP’nin her kademesinde üstlendiğim görevleri sevgi, saygı temelinde, inanarak ve azami fedakârlık göstererek yapmaya özen gösterdim.

Bugün de, belki de Ulusal Birlik Partisi’nde yaşanan, ya da yaşanabilecek en zor dönemlerde hizmet etmekten her zaman onur duyduğum özelde UBP, genelde KKTC’ye, bu yeni dönemde tüm arkadaşlarımla birlikte el ele, gönül gönüle çok daha fazla hizmet için çalışacağımın kesin sözünü veriyorum.

Ülke demokrasisine önemli katkılarıyla güzellikler yaşatan tüm aday arkadaşlarıma, yoğun katılımlı bu kurultayı başarıyla yöneten divana, bu organizasyonda görev alan partililerimize, kurultayımıza katılamayan ama aynı heyecanı yaşadığına inandığım tüm UBP’lilere, kurultayımızı dikkatle izleyen ve kamuoyuna duyuran medya mensuplarına bir kez daha yürekten teşekkürlerimi sunarım.”