Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, dün Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere saldıran ELAM örgütünün kiliseden ve Rum siyasilerden beslendiğini savundu.

“Güney Kıbrıs’taki siyasi erk bu faşist örgütün nerden ve nasıl beslendiğini biliyor” diyen Özkardaş, yazılı bir açıklama yaparak nefret ve düşmanlık içeren böyle eylemleri küçümsemenin ya da ört pas etmenin zafiyet olacağını söyledi.

ELAM’ın şiddet, nefret ve ırkçılık içeren eylemler yaptığına işaret eden Özkardaş, Güney Kıbrıs’daki siyasi yapıya bunun karşısında “hukuku işletme” çağrısı yaptı.

Okullarda çocuklara Türk düşmanlığı aşılandığını da savunan Mehmet Özkardaş, bunun sonlandırılmasını isteyerek, “Aksi durumda çözüm süreci büyük yara alacak” dedi.

Kıbrıs'ta iki halkın eşit ortaklığına dayalı çözüme ulaşılacağına dair umutların arttığını kaydeden Özkardaş, “Buna karşın güneyde çözüm karşıtı eylem ve söylemler her geçen gün hız kazanıyor” dedi.

Özkardaş, yazılı açıklamasında, Başpiskopos’un Türkiye konusundaki açıklamalarına da yer vererek, Güney Kıbrıs’ın garantörlük, dönüşümlü başbakanlık ve birincil hukuk gibi konularda olumsuz görüşler dile getirdiğini kaydetti.