Çiğdem Aydın 

Kamu-Sen Başkan Mehmet Özkardaş, sendikadaki çalışma odasına gizli kayıt cihazı yerleştirildiğine ilişkin iddialar üzerine Diyalog’a önemli açıklamalarda bulundu.

Montaj ürünü bir ses kaydıyla ‘müstehcen tehdit’ altında bırakıldığını söyleyen Özkardaş, istifa etmesi için baskılarla karşılaştığını, ancak bunlara boyun eğmediğini ifade etti. Özkardaş “yönetim kurulundaki çoğunluk göreve devam etmem yönünde karar alınınca müstehcen yayınla tehdit gündeme geldi. Halbuki ben eşimin rahatsızlığı nedeniyle görevi zaten bırakacaktım. Ama bu durum  karşısında teslim olmayacağım, tehditlere boyun eğmeyeceğim” dedi. 

Yönetim kurulunda 19 kişinin göreve devam etmesinden yana olduğunu, 8 kişinin de karşı çıktığını anlatan Özkardaş, verilen destek çerçevesinde başkanlıktan ayrılmadığını belirtti. Özkardaş “Neticede bu tehditlerden sonra görevimi bırakmam şu an için düşünülemez. Fakat bir süre sonra bırakacağım” dedi. 

Herkes çok üzgün

Yaşananlardan dolayı hem kendisinin, hem de ailesinin çok üzüldüğünü belirten Özkardaş “Eşim de ailem de yanımdadır” diyerek şunları kaydetti: 

“Eşimin bir rahatsızlığı ortaya çıktı zaten tedavisi için Türkiye’ye gideceğiz. Her halükarda ben bulunduğum bu görevden affımı isteyecektim ama bu çirkin oyunlara hiç gerek yoktu. Bunlar asılsız ve çirkin iftiralardır. Söz konusu ses kaydındaki ses bana ait değildir bir montaj ürünü bir komplodur. Konuyla ilgili polise şikayette bulundum ve ses kaydında “ses analizi” yapılmasını istedim. Ses analizi yapılması mümkündür o zaman ortaya çıkacak.”

Tehdit ettiler

“İki kişi, ellerindeki ses kaydını kamuoyuna, basına vermekle tehdit etti. Odama koydukları bir cihazla sesimin kaydedildiğini iddia ediyorlar. Görevi bırakmam için bana şantaj yapmaya kalktılar. Bu doğru değildir. Ama bu tartışmaları ve beyanatları uzatmak istemiyorum. Başta aileme, çevreme ve sendikamıza zarar verir noktaya gelmesini istemem. Bir koltuk hırsı uğruna yapılacak şeyler değil bunlar. Bu iki arkadaş, ‘ses kaydı var elimizde yakında bir bomba patlatacağım göreceksiniz’ diye diğer yönetim kurulundaki arkadaşlara söylemişler. Yazıklar olsun diyorum. Bu insanların ortaya attığı bir başka iddia da Başbakanımıza giderek benim Dem-Yak ile ilgili yargıya müdahale etmesini istediğim yönünde iftiraları da var. Allah aşkına herkes elini vicdanına koysun, böyle bir şey mümkün müdür? Utanmadan yargının bağımsızlığına gölge düşürecek kadar dedikodu ve söylemlerde bulunmak ayıptır. Asla Başbakanla aramızda böyle bir konuşma geçmedi.” 

Erk:Özel hayata tecavüzler arttı 

Diyalog TV’de “Güne Merhaba programına katılan CTP eski Genel Sekreteri Kutlay Erk de son dönemlerde ülkede özel hayata tecavüzlerin artışına dikkat çekti. Bu tür eylemlerde bulunan kişi veya kişilerin caydırıcı ve ağır cezalara çarptırılması gerektiğini belirten Erk şöyle dedi:

“Aksi halde ülkede bir paranoya hakim olacak. Gizlice ses kaydı yapmak, gizlice görüntü çekmek yasal bir suçtur. Fakat bu cihazlara ulaşım hem kolay hem de mümkün, dolayısıyla kötü niyetli kişilerin bu suçu işlemelerinde caydırıcı olacak olan yargıdır. Cezalar gerekirse yasal düzenlemelerle artırılmalıdır. Her kim olursa olsun, her kimin ne amaçla gizlice kaydı yapılır ve tehdit, şantaj amacıyla kullanılırsa bu çirkin bir davranıştır ve yasal olarak da suçtur, cezalandırılmalıdır.”