Nupelda KARABUĞDAY 

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitimdeki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanılan olaylarla ilgili değerlendirme yapan Özyiğit, ilk günden böylesi bir olayın yaşanmasının kendisini üzdüğünü söyledi. 

Özyiğit, bakanlığın aldığı kararı ise radikal bir karar olarak yorumladı. Günaydın Ada’da Gözde Bekir’in sorularını yanıtlayan Özyiğit, kendisini en çok üzen şeyin çocukların yaşadığı mağduriyet olduğunu da aktardı. KTÖS’e yönelik eleştirileri de değerlendiren Özyiğit, sendikaların görevlerinden birinin de toplumsal sorunlarla ilgilenmek olduğunu belirtti. 

Özyiğit, yine de önceliğin bu olmadığını da hatırlatarak, “Sendikaların görevi sadece öğretmenlik yapma ve ekibin sorunlarını konuşmak değil sendikalar toplumsal sorunlarla da ilgili görüşlerini ortaya koymalı. Uluslararası hukukun içinde olmayan bir ülkeden bahsediyoruz o sorununun çözümlenmemesi nedeniyle o sorunun yansımalarından bahsediyoruz. Sendikalar da barış mücadelesi vermeli ama öncelik o mudur, hayır değil. Öncelik kendi üyelerinin hak ve çıkarlarını korurken aslında toplumun ihtiyaçlarını da doğru analiz edecek şekilde savunulmalı” dedi. 

“3 AYDA NE YAPILDI?” 

“3 ay yaz tatilinde taraflar ne yaptı ben onu merak ediyorum” diyen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Geçen yıl söz konusu okulda bir sürü eylem oldu. Eski bakan Sayın Özdemir Berova ile bu konu ile ilgili konuşmuştuk. Seneye böyle başlanmayacağını belirtmişti ancak onun bakanlığı değişti yeni gelen bakanla da sendika bu konuyu kaç kez görüştü merak ediyorum. Tadilat tamirat her şeyin yaz tatilinde olmalı” dedi. 

“SÖYLENEN İLE YAPILAN AYNI DEĞİL” 

“Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar size göre radikal bir karar mıdır” sorusunu da yanıtlayan Özyiğit, bunun radikal bir karar olduğunu düşündüğünü kaydetti. 

Özyiğit,”Son anda olup sendika ile de uzlaşma sağlandı mı emin değilim. Sadece sayın KTÖS Genel Sekreteri’nin açıklaması vardı. Müdürün yeri değiştirilecek ve ona sessiz kalacağız dedi. Söylenen öyle ama yapılan öyle değil. Orada başka isimler de var işin içinde sendika buna ne dedi? Demokratik yollarla sorunun çözülmesi daha önemli” dedi.