Lefkoşa’da paketçi olarak çalıştığı SFC isimli işyerinden satmış olduğu ürünlerden elde ettiği 143 TL parayı çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Emrah Yıldırım tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.  Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Fuat Kurtulan olayla ilgili bulguları aktardı.

(Kamalı Haber)

 Kurtulan, zanlı Emrah Yıldırım’ın Lefkoşa’da 28 Ekim’de meydana gelen “Emanetçi tarafından çalma” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Polis zanlının müstahdemi olduğu SFC isimli restoranda paketçi olarak çalıştığı sırada satmış olduğu yemeklerden elde ettiği 143 TL nakit parayı kasaya koymayarak zimmetine geçirdiğini söyledi.

“İki günlük maaşım”

Kurtulan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul etiğini, aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Emrah Yıldırım almış olduğu paranın kendisinin 2 günlük maaşı olduğunu ve parayı çalmadığını söyledi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.