Hasan Yılmaz Işık başkanlığındaki Tüketiciler Derneği yetkilileri, Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret ederek plajlar konusunda bir kez daha müracaat yapıldı.

Ombudsman’a plajlarla ilgili üçüncü kez yazılı müracaatta bulunulan ziyarette, ‘Plajların Kullanım ve Denetim Yasası’nın uygulanması ve vatandaşların mağdur edilmesinin önlenmesi talep edildi.

Yazılı müracaatı okuyan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık, konu ile ilgili bugüne kadar gereğinin yapılmadığını, halkın Anayasal haklarının gasp edildiğini ve buna duyarsız kalındığını savundu.

Yılmaz Işık, ‘Plajların Kullanım ve Denetim Yasa Tasarısı’nın yeniden Meclis’e sevk edilmesini ve halkın haklarının güvence altına alınmasını da talep etti. Halkın anayasal haklarına sahip çıkmasını isteyen Hasan Yılmaz Işık, vatandaşların, derneğe ulaşmaları halinde de destek olunacağını söyledi.

Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman Emine Dizdarlı da, daire tarafından yapılan iki başvuru bulunduğunu ve ikisinin de neticelendiğini anlattı.

Anayasa uyarınca plajların devlete ait ve halka açık yerler olması gerektiğini belirten Dizdarlı, iki avukat tarafından daireye başvuru yapıldığını, 2014 yılında Girne Kaza Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda konunun Anayasa Mahkemesi’ne sevk edildiğini anlattı.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı neticesinde konunun tekrar ele alınacağını ve girişimde bulunulacağını kaydeden Dizdarlı, ancak konunun, Mahkemede veya Anayasa Mahkemesi huzurunda duruşma olarak tayini olduğu süreç içerisinde soruşturma olanağının bulunmadığını söyledi. Dizdarlı, şu anda bekleme aşamasında olduklarını ve karar sonucu gerekli adım ile uyarıların yapılacağını belirtti.

Dernek yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Dizdarlı, konunun ciddi şekilde ele alınmasının önemine değindi.