Bulgaristan Podkrepa Sendikası üyeleri, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) davetlisi olarak adaya geldi.

KTÖS’ten verilen bilgiye göre, KTÖS’ün 2008 yılında Bulgaristan Podkrepa Sendikası ile imzaladığı “Öğretmen Değişim Programı” anlaşması çerçevesinde her yıl hem Kıbrıs’tan, hem de Bulgaristan’dan öğretmen gruplarının yaptığı karşılıklı ziyaretlerin 2016 yılı etkinliklerinin Kıbrıs ayağı, beş öğretmenden oluşan Bulgar öğretmen grubunun Kıbrıs’ı ziyareti ile gerçekleşti.

KTÖS’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir haftalık ziyaret boyunca Bulgar öğretmenler, seçilen KTÖS üyesi öğretmenlerin okulları olan Gönyeli İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu ve Esentepe İlkokulu ile okul öncesi merkezini ziyaret ederek ilgili öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte hazırladıkları farklı etkinliklerden oluşan projelerini izleme şansı buldular.

Ayrıca sendikanın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Lefkoşa yemeğine katılan Bulgar öğretmenler, hem Kıbrıs’ın kuzeyinden, hem de güneyinden yemeğe katılan sendika üyeleri ile tanışma ve güncel eğitim konularına dair sohbet etme imkanı buldular.

Podkrepa sendikası üyesi öğretmenler Lefkoşa Etnoğrafya Müzesi, Salamis Antik Kenti, Bellapais Manastırı, Lefkoşa Surlariçi ve Mağusa Surlariçi’nde bulunan tarihi mekan ve yerleri de ziyaret ettiler.

İlkokulların yanı sıra Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret eden öğretmen ekibi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve DAÜ-SEN yetkilileri ile bir araya gelerek üniversite düzeyinde uygulanan eğitim politikaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.