Melin Dobran

Başkent Lefkoşa, Gazimağusa, İskele ve Değirmenlik bölgesinde polis tarafından asayiş ve trafik operasyonu düzenlendi. Yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’da alkollü içki satışı yapılan yerler ile pansiyonlardaki kontrollerde

‘Mücahitler Çay Bahçesi’ isimli iş yerinde geçerli ruhsatı olmaksızın muhtelif markalarda 125 adet alkollü içkiyi ve ‘Terminal Market’ isimli iş yerinde ise geçerli ruhsatı olmaksızın muhtelif markalarda 145 paket sigara ve tütün ürününün satışa arz edildiği tespit edildi. Söz konusu iş yerleri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Lefkoşa’da 550 araç kontrol edildi

Lefkoşa’da önceki gün 23.00-03.00 saatleri arasında gerçekleştirilen trafik operasyonunda 550 araç kontrol edildi. Kontroller sonucu, suç işlediği tespit edilen 170  araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken, çeşitli suçlardan ötürü 4 araç trafikten men edildi. 

Yasal işlem yapıldı

Gazimağusa bölgesinde ise faaliyet gösteren kumarhane ve bahis evleri kontrol edildi. Kontroller sırasında kumarhaneye girmesi ve bulunması yasak toplam 7 kişi tespit edilerek, aleyhlerinde yasal işlem yapıldı. Değirmenlik bölgesinde ise bir plakasız ve iki seyrüsefersiz yola çıkan araçların yanı sıra bir de ehliyetsiz yola çıkan sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı. Elde edilen bilgilere göre trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde 644 araç kontrol edilirken, suç işlediği tespit edilen 185 araç sürücüsü hakkında işlem yapıldı.

İskele’de 18 sürücüye ceza yazıldı

Öte yandan İskele Polis Müdürlüğü önceki gün akşam 19.00-21.00 saatleri arasında sorumluluk sahasında “Trafik ve Asayiş Operasyonu” düzenledi.

Operasyon sırasında trafik birimleri tarafından 125 araç kontrol edildi, suç işlediği tespit edilen 18 araç sürücüsü hakkında ileri işlem yapıldı.

Ayrıca bölgede faaliyet gösteren bet ofis ve kumarhaneler kontrol edildi, kontroller esnasında, kumarhanede bulunması yasak 12 kişi hakkında ileri işleme gidildi.