Çiğdem Aydın

Tadiwa Vito isimli şahıs, mahkemeden cezalı olan arkadaşı Opemipo Ayankoya kendi ehliyetini verince başı belaya girdi. Lefkoşa'da Kasım 2016 tarihinde ehliyeti polis tarafından alınan Opemipo Ayankoya arkadaşına ait olan ehliyeti kendisininmiş gibi göstererek araba kiralamasının ardından 29 Aralık tarihinde Düzova’da kaza yapmıştı. 

Zanlı Ayankoya’ya ehliyetini veren zanlı Tadiwa Vito tutuklanarak dün Lefkoşa’da Nöbetci Mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, daha önceden tutuklanan zanlı Opemipo Ayankoya’nın, ehliyetinin işlemiş olduğu suçtan dolayı mahkemece alındığı halde, zanlı Tadiwa Vito’nun bilgisi ve yardımı ile Vito adına düzenlenmiş sürüş ehliyetini kendisininmiş gibi gösterip belgede adı geçenin kimliğine bürünerek yalan beyanla,  araç kiraladığının tespit edildiğini söyledi. 

Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi. Mahkemede oldukça üzgün olduğu gözlemlenen Vito, ifadesinde yaptığından pişman olduğunu ve bir daha böyle bir işe kalkışmayacağını söyledi.