Bu yıl 8.si gerçekleştirilmekte olan Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nde akşam karadenizliler eğlencenin doruğuna ulaştı.

Karadeniz’in bir çok bölgesinden gelip adamızda yaşayan halk için Yeniboğaziçi Belediyesi güzel bir etkinlik düzenledi.

8. Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nin sekizinci gecesinde önce KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin halk dansları ekibi sahnede kendi yöresel oyunlarını sergiledi.

Ardından Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’da kısa bir gösteri yaptı.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapak Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel , Karadeniz insanının  çalışkanlığı,  serin ve yağışlı havaları akıllara geldiğini dile ve orada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu getirerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Karadenizliler gecesine DP-UG Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek’te katıldı. Gecede konuşma yapan Dinçyürek;  Karadeniz Kültür Derneği sadece KKTC de değil yurtdışında da hem KKTC’yi hem de Karadeniz kültürünü temsil ettiğini ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği ile birlikte İstanbul Feshane’de düzenlenen Trabzon Dernekleri Konfederasyonunun Karadeniz Kültürünü tanıtan Etkinliklerinde birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ,  8. Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nde Karadeniz Kültür Derneğine de bir gün ayırıp katkıda bulunan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’e , Belediye meclis üyelerine ve çalışanlara teşekkür etti.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de konuşmasında , 7. Pulya festivali gerçekleştrilirken 8.sinin daha güzel bir şekilde ilerleyeceğini, daha geniş kapsamlı uluslar arası arenalarda yer alarak  ve 8. Yenioğaziçi Pulya Festivali’ni tanıtacağının sözünü verdiklerini ve sene uluslararası bir boyutta ilerlediklerini belirtti. KKTC’de en iyi Festivaller arasında yer alan ve basında da sürekli adından bahsedilen bir  festival olduğunu sözlerine ekleyen Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, geceye katılan KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

İlerleyen saatlerde Onay Şahin geceye özel repertuarı ile sahnede yerini aldı.

Gerçekleştirilen Karadenizliler gecesine konuk sanatçı olarak katılan Onay Şahin Saz Ekibi gece boyunca dinleyicilerine özlem duydukları Karadeniz türkülerini seslendirdi.

Bir an olsun yerinde oturmayan Karadenizliler, gece boyunca horon tepti ve  konuk sanatçı Onay Şahin ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, konuk sanatçı Onay Şahin’in festivale katılmasından dolayı onur duyduğunu belirterek kendisine plaket takdim etti.(MHA)

dsc_0020-001.jpg

dsc_0053-003.jpg

dsc_0061-001.jpg

dsc_0104-003.jpg

dsc_0127.jpg

dsc_0142-002.jpg

dsc_0155-001.jpg

dsc_0167.jpg