Haluk Doğandor

Köprü köyüne geçtiğimiz hafta habersizce takılan akıllı saatleri gören vatandaşlar önce “Bunları ne zaman taktılar?” diye şaşkınlığa uğradı. Ardından, bir önceki faturada yazılı miktarları kontrol eden vatandaşlar, yeni saatleri üç gün takip etti. Normalde aylık 250-300 kilovat enerji harcayan köy sakinleri, yeni akıllı saatlerin günde 50-60 kilovat enerji yazdığını, üç günde saatlerin 170-180 kilovat ulaştığını görünce isyan etti.

Günde ortalama 50-60 kilovat

Köy Muhtarı Turgay Alıkan, kendi saatinin de değiştirildiğini, aynı şekilde 3-4 gün içinde yüksek miktarlarda enerji yazıldığını görünce, “KIB-TEK bizim enerjimizi fazla yazarak paramızı çalıyor” diye polise şikâyete gittiğini söyledi. Alıkan, “Bu nasıl olur, günde ortalama 50-60 kilovat enerji nasıl harcanır?” diye sordu.

Bu saatler Avrupa standardı

KIB-TEK Mağusa Şube Amirliği’ne gittiğini anlatan Muhtar Turgay Alıkan, burada aldığı cevaba hayli şaşırdığını ve o oranda da öfkelendiğini belirtti. Alıkan, Mağusa KIB-TEK şube amirliğinden kendisine, “Bu saatler Avrupa standardına uygun, en doğrusunu yazar” cevabı aldığını kaydetti. 

saatler.jpg