Sağlık Bakanı Salih İzbul, gerekli sayıda ebe, hemşire ve paramedik istihdamına yönelik yetki alınmışken, Kamu-Sen ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın, ‘personel eksikliği var’ iddiasıyla bugün Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde eylem yapmasını “son derece gereksiz” bulduğunu açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan İzbul, Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Akçiçek Hastanesi’ndeki ebe ve hemşirelerin çalışma şartlarını iyileştirmek maksadıyla istihdam yapılmasına yönelik girişimlerinin olumlu sonuç verdiğini ve gerekli yetkileri aldıklarını belirtti.

“ACİL SERVİSLE HIZIR 112 AYRILACAK…”

Sağlık Bakanlığının, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde hemşire ve ebelerin çalışma şartlarını iyileştirmek ve var olan iş yükünü hafifletmek için çeşitli projeleri hayata geçirmek amacıyla çalışma başlattığının da altını çizen Bakan İzbul, alınan tedbirler arasında ebe ve hemşirenin istihdam edilmesinin yanı sıra, acil servisle Hızır 112 personelinin birbirinden ayrılmasının da olduğunu kaydetti.

“HASTANELERİMİZE, İMKÂNLAR NİSPETİNDE SÜREKLİ ARAÇ GEREÇ KATKISI YAPILIYOR…”

Açıklamasında, hastanelerdeki araç gereç ihtiyacına yönelik, hastane yönetimlerinden gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçların süratle giderilmesi için sürekli alımların yapıldığını da belirten Bakan İzbul, “Hastanelerimizin teknik araç gereç ihtiyaçları için eldeki imkânlar doğrultusunda sürekli alımlar yapılıyor. Sağlık Bakanlığı olarak bu katkıları sürekli yapıyoruz ve bundan sonra da bu katkıları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.