Sağlık Bakanlığı’nda, yıllardır toplanmayan Sağlık Hizmetleri Danışma Kurulu, dün bakanlık toplantı salonunda toplanarak, sağlık konuları ile ilgili yeni kararlar üretti. Kurul artık her ayın ilk haftası toplanarak sağlıkla ilgili konuları ele alacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı kurul toplantısında; Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, bakanlık yetkilileri, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Gazimağusa Hastanesi, Girne Akçiçek Hastanesi ve Cengiz Topel Hastanesi başhekimleri ile başhemşireleri hazır bulundu.

Toplantıda Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürmesi için gerekli önlemlerin alınması, üniversitelerde öğrenim görmek için KKTC’ye gelen öğrencilerin sağlık işlemlerinin kolaylaştırılması ve buna bağlı olarak ek tedbirlerin alınması kararına varıldı.

Buna göre, üniversite öğrencileri, daha önceki yıllarda sadece Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaptırdıkları sağlık kurul raporlar işlemlerini artık tüm hastanelerden yaptırabilecekler. Sağlık Hizmetleri Danışma Kurulu’nun aldığı kararın ardından artık Gazimağusa, Girne Akçiçek ve Cengiz Topel hastanelerinde de sağlık kurul raporları verilecek.

Toplantıda; sağlık çalışanlarının verimliliğini artırmak, sağlıktaki hizmet kalitesini daha iyi noktalara çekebilmek ve hastanelerdeki eksiklikleri giderebilmek için hastane başhekimlerinden düzenli olarak raporlar istenerek, her ayın ilk haftası Sağlık Hizmetleri Danışma Kurulu’na sunulması da kararlaştırıldı.