Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin, kamu çalışanlarının ikinci iş yapıp yapmayacağı konusundaki Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na Yüksek Mahkeme’de açtığı dava sürüyor.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Başkanı Sıla Usar İncirli’nin davaya müdahil olma talebini değerlendirmek üzere 17 Aralık Perşembe’ye ertelenen davada önümüzdeki hafta esasa geçileceği açıklandı.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu mahkeme sürecini şu sözlerle değerlendirdi: “Duruşmaların ikincisine geçildi. Geçen hafta Sağlık Bakanı ve Maliye Bakanı değiştiği için, biliyorsunuz biz davayı açtığımızda Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Maliye Bakanı ise Zeren Mungan’dı. Onlar değiştiği için yeni bakanların eklenmesi yönünde taleplerimiz oldu. Sağlık Bakanı Salih İzbul ve Maliye Bakanı Birikim Özgür davaya eklendi. Mahkeme de eklenebilir diye emir verdi. Bu duruşmada ise karşı taraf düzeltme talebinde bulundu ve iki ismin eklenmesi için süre istediler. Mahkeme 17 Aralık Perşembe saat 10:30 kadar süre verdi. Ayrıca o talepler birlikte haftaya TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli’nin davaya girme talebi de görüşülecek. TIP İŞ Başkanı kendinin de davaya dâhil olup hem kendini hem de sendika üyelerini savunmak adına davaya girmesini zaten bir süre önce talep etmişti. Haftaya TIP-İŞ davaya müdahil olsun mu olmasın mı bu konuda karara bağlanacak.”

Gardiyanoğlu, TIP-İŞ’in davaya dâhil olup olmamasının belirlenmesinin ardından davada esasa geçileceğini, esas unsurların görüşülmeye başlanacağını ve tarafların dinleneceğini, sözlerine ekledi.

Kaynak: BRTK