UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, “Bu anlaşmaya oy vereceğim için mutluyum” dedi.

Saner, Meclis kürsüsünden yapılan bazı konuşmalara atıfta bulunarak, “Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olunmaması gerek. Toptan retçi bir yaklaşım tarzı var” dedi.

Avrupa Birliği üyeliği için önemli olan kriterlerden söz eden, bu anlaşma sayesinde rekabet edilebilirlik için önemine dikkat çeken Saner, “Bu anlaşmanın Meclis’e gelmesini sağlayan herkese, başta Türkiye yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.

ÇELER: “ANLATTIKLARIMIZI DİKKATE ALMIYORSUNUZ”

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Saner’den sonra yeniden söz alarak, “Bize bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğumuzu söyleyen ve o dönemde bakan olan arkadaşımız, çam kese böceği konusunu anlattığımda, iki yıl sonra ülkede ormanlar ne hale geldi. Bilgi sahibiyken anlattıklarımızı dikkate almıyorsunuz. Öngörüyü bile ayrı tutarsınız. Bu anlaşmayla, çam ağaçları nasıl ki kurudu, dilerim ki biz yanlışı savunmuş oluruz. İnsanlar o ağaçların yerine düşüp kurumazlar. Bu suyun özelleştirmesini isteyen Türkiye, üretime alım garantisi sağlayacak mı? Bizim alım garantimiz mevcut, bizden de alım garantisi olmasını arzu ederdik…” şeklinde konuştu.

PİLLİ

UBP Milletvekili Ali Pilli de, suyun bir an önce Güzelyurt’a ulaşmasını dileyerek, ağaçların kuruduğunu, sadece o bölgenin değil, ülkenin her yerinde suyla ilgili sıkıntı yaşandığını söyledi.