Gündem Kıbrıs Özel - Okuyucu İhbarı

Ülkemizde trafikte saygı seviyesi günden güne düşmeye devam ediyor. Öyle ki bugün Lefkoşa'da iki gencin başına gelen saygısız davranışa bir de polisin vurdumduymazlığı eklenince olay iyice trajikomik bir hale dönüştü.

Gündem Kıbrıs'ın WhatsApp ihbarı hattı üzerinden ulaşan gençler başlarından geçen olayı bizlere aktardı. 

20 ve 21 yaşlarında olan Sinan Güler ve Mustafa Kermeoğlu isimli iki genç FZ 937 plakalı motosikletle Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na gitmek için Kemal Aksay Caddesi üzerindeki trafik ışıkları önlerinde bir sürücünün dikkatsiz ve tehlikeli sürüşü sonucunda ufak bir kaza geçirdi. Gençler, Kemal Aksay Caddesi üzerindeki Sanayi Işıkları diye bilinen noktada yeşil ışıkta geçmeye çalıştıkları sırada plakası bizde saklı olan bir aracın sol taraftan motosikletle gençlerin önlerini kestiğini ve onlara çarparak kazaya sebebiyet verdiklerini iddia ettiler. Yine gençlerin anlattıklarına göre, kendilerine çarpan araç Mustafa Kermeoğlu'nu yere düşürdükten sonra durmayarak hızla kaçtığı öğrenildi. Kaçan arabanın peşine düşen Sinan Güler isimi genç ise çarpıp kaçan arabayı Hamitköy'deki trafik ışıklarında yakaladığını, fakat kendilerine çarpan aracı durdurmak isterken yine tehlikeli bir şekilde oradan da kaçtığını anlattı.

POLİSİN İLGİSİZLİĞİ GENÇLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Başlarına gelen olayın şokunu atlatan gençler, kaçan aracın plakası ve markasıyla birlikte Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne başvurduklarını ve burada polisin kendileriyle ilgilenmediklerini iddia ettiler. Polisin yaptığı inceleme neticesinde polisten büyütülecek bir olay olmadığı cevabını alan gençler şaşkına döndü. Gençlerin anlattığına göre polisin, "Olayı çok fazla büyütmeyin, aksi takdirde siz suçlu çıkarsınız" dediği öğrenildi. 

Başlarına gelen talihsiz olayın ardından saygısızlıktan ve duyarsızlıktan yakınan gençler, "Derdimiz motorda oluşan hasar değil, bizlere hem trafikte yapılan saygısızlık hem de polis tarafından karşılaştığımız vurdumduymazlıktı." dediler.

Olayın ardından çarpmanın etkisiyle motosikletin üzerine devrildiği Mustafa Kermeoğlu ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.