Adada temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz  Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret etti.

Saat 18:30’da yer alan ziyarette Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri ve  laboratuarda çalışan bilim insanlarıyla görüşen ve çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Schulz,  ardından kısa bir basın açıklaması yaptı.

Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri ve çalışmaları yürüten kişilerin temsilcileriyle  bir araya gelmek gibi eşsiz bir şans elde ettiğini  kaydeden Schulz, gördüklerinden etkilendiğini ve sadece AP olarak desteklerinin devamıyla ilgili garanti değil, kişisel teşekkürlerini de sunduğunu söyledi.

Yürütülen çalışmanın barış inşa etmeye yönelik olağanüstü bir katkı olduğunu ve bu ifadenin abartı olmadığını düşündüğünü belirten Schulz, bunun kayıplara karşı bir kadir kıymet ifadesi, sevdiği kişiler kayıp olan ve bulunmayanlara karşı bir dayanışma, toplumların bir araya getirilmesine katkı olduğunu belirtti. Kayıpların ve kayıp acılarının her iki tarafta da yaşandığını dile getiren Schulz, ancak yapılan çalışmalarla verilen umudun barışçıl bir gelecek için iyi bir temel olduğunu söyledi.

Schulz, Antropoloji Laboratuarında yapılanın sadece bilimsel bakış açısıyla büyüleyici olmadığını aynı zamanda insani olduğunu ve barışa katkı yaptığını da söyledi.

1459270832.jpg

KOMİTE AÇIKLAMASI

Schulz’un ziyareti sonrasında  yazılı bir basın açıklaması yapan Kayıp Şahıslar Komitesi, komite üyelerinin ziyarette Schulz’a yer belirleme, kazı, kayıp kalıntılarının çıkarılması ve kimliklendirilmesi süreçlerinden oluşan  kompleks çalışmaları ve bu çalışmalarda kaydedilen ilerlemeyle ilgili bilgiler verdiğini  kaydetti.

Açıklamada 2006 yılından bu yana AB’nin 17 milyon Euro’yu aşan miktardaki katkısıyla Kayıp Şahıslar Komitesi’nin en önemli bağışçısı olduğu da ifade edildi.

Ziyarette Komite üyelerinin Schulz’a şahsi desteğinden ve AB’nin mali yardımlarla siyasi desteğin devamı için AP’nin üstelendiği rolden dolayı teşekkürlerini ilettiği de ifade edildi.

Ayrıca  görüşmede Schulz’la Komite üyelerinin  Avrupa Parlamentosu’nun  Ekim ayında Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarıyla ilgili  bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmasıyla ilgili planlarla ilgili konuştukları da  açıklamada yer aldı.

1459270833.jpg

1459270834.jpg

1459270831.jpg