Şeker Sigorta Genel Müdür Hasan Basri Beycanlı, 23 Nisan Perşembe günü Havadis Gazetesi'nde Hüseyin Ekmekçi'nin kaleme aldığı "Skandala Dur Deyin" başlıklı köşe yazısıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Beycanlı yazıda yer alan konuyla ilgili şunlara değindi:

"23 Nisan 2015 tarihli Havadis Gazetesinde “Skandala Dur Deyin” başlığı ile sürmanşet olarak verilen ve gazetenin 14. sayfasında Hüseyin Ekmekçi’nin köşesinde tamamı yayınlanan yazının içeriğinin tek taraflı ve suçlayıcı bir içerik taşıdığı düşüncesi ile konuyla ilgili gerçekleri kamuoyunun bilgisine getiririz.  

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’e ait olup taşınmakta olduğu esnada çalınan 3,000.000.TL Şeker Sigorta (Kıbrıs) Ltd. nezdinde “Taşınan Para Hırsızlık Sigorta Poliçesi” ile sigortalanmış olup, sigorta şirketimiz üstlenmiş olduğu bu riski yurtdışındaki bazı reasürans şirketler aracılığıyla yeniden sigortalatmıştır. Soygun olayının meydana gelmesinden sonra Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. bu meblağın ödenmesini sigortadan talep etmiş, şirketimiz de bu paranın ödenebilmesi ile ilgili olarak reasürerler nezdinde gerekli girişimleri başlatmıştır. Bu süreç henüz neticelenmemiş olup halen devam etmektedir.

Sigorta şirketlerinin gerek yasal mevzuat gereğince gerekse ihtiyatlılık ilkesi açısından, karşılaşılabilecek riskleri dikkate alarak, ödeme ihtimali olan ancak henüz ödenmemiş hasarlar  için söz konusu hasar dosyalarının yasal süreç de dahil sonlandırılmasına dek muallak hasar adı altında karşılık ayırması gerekmektedir. Bu bağlamda şirketimiz de benim bilgim dahilinde ve talimatımla yukarıda sözü edilen mevzuat ve ilkeler çerçevesinde konu hasar dosyasının yasal süreç de dahil kapanmasına değin düzenlemiş olduğumuz poliçedeki yükümlülüğümüz kadar bir meblağı karşılık olarak ayırmıştır. Söz konusu 2 milyon 229 bin 500 TL Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ödenmemiştir , şirketimiz hesaplarında muhasebe  işlemi yapılmıştır. Şirketimizin reasürans şirketler nezdindeki girişimlerinin olumsuz netice vermesi halinde yasal sürecin başlatılması söz konusu olacaktır.    

Personelin işten durdurulması ile ilgili iddialara gelince;   söz konusu iki  personel bilgim dahilinde yapılan işlemler sonucunda hazırlanan ve şirketin mali durumunu tam ve gerçek olarak yansıtan bilançoyu ve bilgisayar kayıtlarını değiştirdikleri tespit edildikten sonra düzeltmeleri için idare tarafından kendilerine talimat verilmesine rağmen düzeltmedikleri ve amirlerine karşı disiplinsiz hareketler sergiledikleri nedeniyle, idarenin kararı ile ve İş Yasasından kaynaklanan yasal hakları kendilerine tanınmak suretiyle tamamen yasal çerçevede işten durdurulmuştur.

Konuyu kamuoyunun bilgisine getirir, bu vesileyle tek yanlı veya gerçekliği araştırılmadan haber yapılmaması gerektiğini ilgililere hatırlatırız."