Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi Zabıta Kolluk Birimi ekipleri, önceden uyarıda bulunulan seyyar satıcı ve izinsiz satış yapanlara karşı uygulama başlattı.

Girne Belediyesi Zabıta Kolluk Birimi Amiri Nezih Beyaz, halktan gelen şikayet doğrultusunda seyyar satıcılara yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde, izinsiz satış yapanların eşyalarını müsadere ettikleri kaydetti.

Bu uygulamayla kent merkezindeki esnaftan olumlu tepki aldıklarını belirten Beyaz, denetimlere devam edeceklerini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yapabilmeleri yönünde denetimlerinin devam edeceğini belirterek, bu bağlamda haksız kazanç sağlayan ve sağlıksız ürün satanların karşısında duracağını kaydetti.

Çok sık görülmese de zaman zaman kentte dilenci görüldüğünü belirten Güngördü,  halk ve esnaftan seyyar satıcı yanında dilenci konusunda da, zabıta birimleriyle iletişime geçmelerini istedi.

Açıklamada, vatandaşların gerek seyyar satıcı gerekse şehirde dolaşan dilencileri ihbar için 0392 815 21 18 dahili 154’ü arayabilecekleri belirtildi.