Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora’yı kabul etti. Kabulde Bora’ya,  KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım da eşlik etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre kabulde Bora’ya,  KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım da eşlik etti.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Başkan Siber, binicilik sporunun ülkede hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirterek, özellikle medyanın da etkisiyle sporun daha iyi yerlere gelebileceğine inandığını söyledi.

Her sporun bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Siber, atılım gerçekleştirerek ve eğitimler yaparak biniciliğin daha da gelişebileceğini belirtti.
 
Siber, Türkiye’deki federasyonun daha önce bu süreçlerden geçmiş olmasının, deneyim anlamında büyük bir avantaj olduğunu belirterek, KKTC Federasyonu ile yapılabilecek işbirliği ile biniciliğin ülkede daha iyi yerlere taşınabileceğini ifade etti.
 
BORA

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora da kabuldeki konuşmasında, KKTC Federasyonun davetlisi olarak ülkede temaslarda bulunduklarını belirterek, bu kapsamda çiftliklere ziyaret gerçekleştirdiklerini ve dün de Gazimağusa’da yer alan bir yarışı izlediklerini söyledi.

Biniciliğin iki canlının bir arada yaptığı kadın-erkek ayrımı olamayan özel bir spor olduğuna vurgu yapan Bora, biniciliğin, özellikle çocuklar için kişiliği geliştirici olduğunu ve terapi yönünün tıbben de kabul edildiğini söyledi.

ASLIM

KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım ise, 3 yıldır görevde olduğunu anımsatarak bu dönemde önemli işlere imza attıklarını anlattı.

Aslım, 3 yılda 11 yarış gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.