Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sanatın ülkelerin “yumuşak gücü” olduğuna dikkat çekti.  

Siber bugün, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Otello Çoksesli Korosu Şefi Erkan Dağlı ile Başkan Yardımcısı Rana Uluçay’ı kabul etti. 

SİBER  

Meclis Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada; birliktelik, sevgi, kolektif ruh ve inanç oldukça başarılamayacak iş olmadığını dile getirerek, dernek yetkililerini tebrik etti. 

Koronun uluslararası alanda ülke çoksesli müziğini tanıtması yanında adının Otello olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Siber, uluslararası tanınma adına sanatın önemine değindi.  

“Kendimizi sanat yoluyla tanıtmamız en büyük gücümüz olacaktır” diyen Siber, sanatın ülkelerin “yumuşak gücü” olduğuna dikkat çekti.  

Siber Dernek yetkililerine başarılar diledi.  

DAĞLI 

Dağlı ise kabulde yaptığı konuşmada, Kasım 2010 tarihinde oluşturulup çalışmalarına başlayan koronun repertuarında, Dünya Koro Edebiyatı yanında, çok sesli Türk halk türküleri, çeşitli dönemlere ait koro eserleri ve Kıbrıs çok sesli koro eserlerini bulundurduğunu kaydetti. 

Koroya Otello adını vermelerinin nedenlerini de açıklayan Dağlı, bu ismin Othello Kalesi önünde bulunan kanatlı aslan heykelinden geldiğini ifade etti ve koro logosunda da bu aslan figürünün kullanıldığını dile getirdi. 

Koro ve Dernek hakkında bilgi veren Dağlı, kendi imkânlarıyla faaliyetlerini sürdüren koronun, yurt dışı konserleri yanında sokak konserleri de verdiğini belirtti. 

ULUÇAY 

Polifonik Korolar Derneği Başkan Yardımcısı, Otello Çoksesli Korosu Şef Yardımcısı Rana Uluçay da kabulde yaptığı konuşmada, amatör ruhla çalışmaya başlayan koronun yapısında değişik meslek gruplarından koro severlerin bulunduğunu ifade etti.