Meclis’ten verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Özdeş, Müze Dostları Derneği olarak Eski Eserler Dairesi ile istişare içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini, kısa bir zaman önce ülke turizmine de katkısı olacağına inandıkları tanıtıcı ve bilgi verici kitaplar yayınladıklarını anlattı.

Özdeş, elde edilen gelirin büyük bir kısmının Eski Eserler Dairesi’nin ihtiyaçları için harcandığını belirterek, özellikle müzeciliğin daha çağdaş ve günümüze uygun yapılması yönünde çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özdeş, Dr. Küçük Müzesi’nin de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber’in inisiyatifi ve girişimi ile bitme aşamasına gelmesinin  önemli ve örnek bir davranış olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkelerin kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılmasında müzeciliğin önemine vurgu yaparak, ülkemizin zengin bir tarihe sahip olduğunu belirtti ve bunların sergilenmesinin yanında ülkenin ihtiyacı olan Çağdaş Sanat Müzesi’ne de kavuşması için üzerine düşeni yapacağını dile getirdi.