Suna Erden

Yücem Şeniz’in jeep aracının kundaklanması olayı ile ilgili Mehmet Piro tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ancak yeterli delil olmadığını kaydeden mahkeme zanlıyı yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bıraktı 

Lefkoşa Marmara bölgesinde önceki gece Yücem Şeniz’in jeep aracının kundaklanması olayı ile ilgili Mehmet Piro gözlatına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis,zanlıyı olay saatinde yolda yürürken gören bir tanığın olduğunu ifaden ederken,zanlı olayın geldiği mahallede yaşadığını,suçla bağlantısı olmadığını,olay yerini gören birçok çevre güvenlik kamerası bulunduğunu ve o görüntülerde kendisinin olmadığını söyledi. 

ŞÜPHELİ OLARAK GÖZLATINA ALINDI 

Polis,zanlının 11 Kasım saat 02.00 sıralarında Lefkoşa Marmara bölgesinde Yücem Şeniz’e ait Jeep aracın kundaklanması olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. 

Polis,meydana gelen olayın ardından bir görgü tanığının zanlıyı kundaklama olayının olduğu bölgenin bir sokak aşağısında gördüğüne dair ifade verdiğini belirtti.jeep araçta 15 bin TL maddi hasar meydana geldiğini kaydeden polis,zanlının daha önce benzer suçtan teminat altında serbes olduğunu söyledi.Polis,zanlının davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ NET DEĞİL 

Yargıç Meltem Dündar’ın soruları üzerine zanlının evinin, olay yerinden iki sokak arkada olduğunu, zanlının saat 21.00-04-00 sıralarında evde olduğuna dair ifade verdiğini ve ev halkının da bu ifadeyi desteklediğini kaydeden polis,olay yerine gösteren güvenlik kamera görüntüleri olduğunu,bir kişinin aracı ateşe verdiğinin görüldüğünü ancak net olarak tespit yapamadıklarını söyledi. 

BEN YAPMADIM 

Polisin ardından söz hakkı alan zanlı ise evinin olayın meydana geldiği mahallede olduğunu ifade ederek, “Daha önce suç işlemiş olabilirim ancak bu kez ben yapmadım. Evim aynı mahallede olduğu için olayın meydana geldiği yeri gören birçok kamera var.Neden o kamera görüntülerinde çıkmıyorum da bir görgü tanığı beni gördüğünü söylüyor.Ben bu suçu işlemedim”dedi. 

ŞİMDİLİK KANIT YOK 

Aktarılan olguları ve zanlının ifadesini değerlendiren Yargıç Dündar, zanlının olayı işlediğine dair kanıt olmadığını, zanlının evinin olay yerinin meydana geldiği bölgede olduğu,sadece yürürken görüldüğünü ancak olayı işlerken görüldüğüne dair bir tespit olmadığını belirtti.Dündar,olay yerini gören birçok kamera olduğunu ancak görüntülerin detaylı incelenmediğini ifade ederek,soruşturmanın devam ettiğini,zanlı lehine veya aleyhine gelişebileceğini dile getirdi. 

Dündar,şuana kadar zanlıyı olaya bağlayacak yeterli bir kanıt olmadığını ancak soruşturmanın da devam ettiğini belirterek zanlıyı sadece yurt dışına çıkış yasağı şartı ile serbest bıraktığını açıkladı.