Ceren Özbil

Lefkoşa’da bulunan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde sistemden kaynaklanan sorun dün nihayet çözüldü. Ancak vatandaşın çilesi dün de sürdü. İşlemlerini yaptırmak için sabahın erken saatlerinde itibaren daireye akın eden vatandaşlar, bu kez de geriye dönük zamların affı nedeniyle sürdürülen uygulama nedeniyle saatlerce uzun kuyruklarda bekledi. Bazı vatandaşlar ise işlemlerini yaptıramadan daireden ayrılmak zorunda kaldı.

Affın son günü…

Kayıttan düşen araçlar için çıkarılan af bugün sona eriyor. On gündür sistemdeki arıza nedeniyle işlemlerini yaptıramayan vatandaşlar, dün sistemin düzelmesi ile birlikte Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ne akın etti. Aftan yararlanmak için daireye başvurmak için giden vatandaşlar, bu kez yoğunluktan dolayı uzun saatler dairede beklemek zorunda kaldı.  

Vergi affında da bugün son gün

24 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren 2/2014 sayılı “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” den yararlanmak isteyen yükümlüler için de başvuru tarihi bugün mesai bitiminde son buluyor.

Bakanlık kararnameden yararlanmak isteyen yükümlülerin bugün mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Sonuçları bakanlık açıklayacak

Maliye Bakanlığı, “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname”den yararlanan vatandaşların sayısının ve devlete ne kadar mali girdisinin olduğunu veriler toplanmasının ardından haftaya açıklayacağını açıkladı.

Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi?

Serdar Alasya:

Devletin kat ve kat devlet anlayışı nedeniyle bunları yaşıyoruz. Nasıl ki elektrik su faturalarımızı bankalara yatırabiliyoruz bunu niye bankalardan yapamıyoruz. Gelip gitmekten bıktım. Dünden beri geliyorum. Bugünde sabahın erken saatlerinde geldim ancak hala bekliyorum. Ayrıca neden bu işlemler Lefkoşa dışında yapılmıyor. Ben Girne’den buraya gelmek zorunda kaldım.

Aykut Eren:

Aslında hata birazda bizden kaynaklanıyor. Herkes muayenesini zamanında yaptırsa bu sorunlar yaşanmayacak. Tabi burada seyrüsefer ücretlerinin yüksek olmasının da etkisi var. Ancak lüks arabalar alınabiliyor ve seyrüsefer çıkarılamıyorsa bu da yanlıştır.

Hüseyin Sezen:

Aşırı bir yoğunluk var. 2 gündür sistem bozuktu. Bugün düzeldi. Ancak 2 gündür işlem yaptıramayan vatandaşlar sıraya girdi. Ben tansiyon ve şeker hastasıyım. Sabahtan beridir burada bekliyorum. Güney’deki devletin makinistleri olsa ve bu şekilde yapılsa sorun çözülecek.

Bahattin Aydın:

Sabah 8’de buraya geldim. Öğle oluyor hala sıramı bekliyorum. Dün geldim sistem bozuk dediler. Çok kalabalık. Sıranın gelemsini bekliyoruz. Yarın da son gün. Yarın burası çok daha kalabalık olacaktır. O yüzden bugün işlemleri yapıp kurtulmak istiyorum.