Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, proje, Karakol İlkokulu, Greenİsland Montessory, SOS Çocuk Köyü ve Gençlik Dairesi işbirliğinde hazırlandı.

Üç adımda gerçekleşecek projenin birinci basamağında, söz konusu okulların öğrencileri SOS Çocuk Köyü’ndeki yaşıtlarına mektup yazdı, kartlar hazırladı.

Çocukların mektuplara yanıt yazmasının ardından, SOS Çocuk Köyü, Karakol İlkokulu ile Greenİsland Montessory çocuklar yaşıtlarıyla Gençlik Dairesi’ne bağlı kamplarda bir araya getirilecek.

Velilerle, SOS Çocuk Köyü çalışanları da kamplarda tanışma, sohbet etme imkanı bulacak.

Bugün başlatılan projede Karakol İlkokulu ve Greenİsland Montessory temsilcileri, çocuk köyündeki her ev için pasta, çiçek ve hediye hazırladı. Öğrencilerin SOS’da yaşayan çocuklar için hazırladığı kart ve mektuplar da SOS yetkililerine teslim edildi.

DÜZGÜN: “SEVGİYİ, ARKADAŞLILIĞI, AİLE OLABİLMEYİ HİSSETME ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİR”

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, konuyla ilgili açıklamasında, projenin çok heyecan ve umut verici olduğunu söyledi.

SOS Çocuk Köyü’ndeki çocukların yaşıtlarıyla iletişimde bulunmasının mutluluk verici olduğunu da kaydeden Düzgün, “Sevgiyi, arkadaşlılığı, aile olabilmeyi hissetme çocukların geleceğini şekillendirir. SOS’daki çocukların bu kavramlara daha fazla ihtiyacı var” dedi.

Etkinlikte, Deniz Plaza ve çeşitli sponsorlara da projeye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür edildi.