Cyprus United Retail Ltd'nin konu ile ilgili açıklaması şöyle

"Ülkemizin önemli Süpermarket zincirlerinden biri olan Starling Süpermarketleri’nin geçtiğimiz süreç içerisinde Kayar Ailesi dışındaki hissedar ve direktörün yapmış olduğu yanlış fiillerin sonucu yaratmış olduğu finansal zorluk nedeniyle sıkıntıya girdiği herkesin malumu olmuştur.

Gerek KKTC’ye tanıştırdığı uluslararası franchise markaları, gerekse Orta Doğu’ya ve Türkiyeye KKTC’den yaptığı Süt ve Süt Ürünleri ihracatları ile bilinen HFE Global Group Direktörü Sn. Hüseyin Ekrem Ergil,  ülkemizde perakende sektöründe de faaliyetler yürüttüğü Cyprus United RetailLtd olarakStarlingMarketleri’ni devraldıklarını açıkladı.

Şirket, Starling’insahibi Sayın Salim Kayar ile yaptığı protokol uyarınca, Lapta, Alsancak, Zeytinlik ve Bellapais’te faaliyet gösteren 4 adet StarlingSüpermarket’i 5 Haziran itibarıyla devralmış bulunmaktadır.

Cyprus United RetailLtdDirektörü Hüseyin Ekrem Ergil yaptığı açıklamada, HFE Global ekibinin perakende satış ve süpermarket yönetimi konusunda geçmişten gelen tecrübesi ile ülkemizin tanınmış, başarılı işadamı,Capitalbank Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tekin Arhun’un da teşviki ve grubun bankacılık, finans ve faktöring olanaklarının oluşturduğu güç birliği ile bu girişimi yaptıklarını anlattı.

Ergil, StarlingSüpermarket’lerininimalatçı, ithalatçı ve tedarikçilerine ödemesi gereken meblağların ödeme planları çerçevesinde mutlakaödeneceği veülkemizin güzide süpermarket zincirlerinden Starling’inkısa zamanda profesyonel ekip ve çağdaş yönetim vizyonu ile yeniden şekilleneceği ve eklenecek yeni şubeler ile sektörde söz sahibi olacağını müşteri ve tedarikçilerine müjdeledi.

Ergil, ülkenin tanınmış işadamlarından, bankacılık, finans ve faktöring sektörünün öncülerinden, yakın dostu diye nitelendirdiği Tekin Arhun’un bu yeni girişimdeki teşvik ve katkılarından dolayı da kendisine teşekkür ettiğini belirtti."


Cyprus United Retail Ltd
İletişim Birimi