Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Sucuoğlu, aylardır “su” konusunda gereksiz tartışmalar yaratılarak, ülkede önemli bir zaman kaybı yaşandığına dikkati çekti.

Faiz Sucuoğlu, “İhtiyacımız olan hayati bir konuda doğru dürüst sevinmek yerine bir birimizle didişerek zaman kaybettik, Türkiye yıllardır bu konuda ev ödevini yaparken biz sadece yatıp süreci takip etmekle yetindik” dedi.

Su konusundaki tartışmalarda hükümetin bozulabileceği yönünde yapılan spekülasyonlarla vatandaşın da gerildiğini anlatan Sucuoğlu, dün gerçekleşen UBP Parti Meclisi’nde koalisyon ortaklarının ayni noktada olduklarının teyit edildiğini vurguladı. Faiz Sucuoğlu, “Koalisyonda su konusunda herhangi bir görüş ayrılığı veya kriz sözkonusu değil, önümüzdeki günlerde Türkiye yetkilileriyle bir araya gelinerek, bu konu noktalanacaktır” dedi.

Kamu Özel ortaklığı modeliyle tüm paydaşların “su” projesinin içinde yer alacağını vurgulayan Sucuoğlu, belediyelerin de bu formülün bir parçası olacağını kaydetti.

Turizm’de yaşanan gelişmeler konusundaki soruları da yanıtlayan Sucuoğlu, Kültür ve Turizmi çerçevesinde Rusya’dan bir din görevlisinin, St. Barnabas Manastırına ziyaretinin sözkonusu olduğunu ancak krizin bu ziyareti engellediğini söyledi.

Türkiye’deki çalışmalara hız verdiklerini anlatan Sucuoğlu, “Özellikle İngiltere’de yapılan reklamların ardından aldığımız geri dönüşümler bizim bile hayal ettiğimizin ötesinde oldu” diye konuştu.

Türkiye ile yürütülen Turizm çalışmalarında önemli mesafe aldıklarını anlatan Sucuoğlu, Şubat ayı içinde Türkiye Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın ekibiyle birlikte KKTC’yi ziyaret edeceğini belirtti.

Bakan Sucuoğlu, 50 bin yatak ve 3 milyon turist hedeflerini koruduklarına da dikkat çekerek, Bafra bölgesinde yeniden kazanılan motivasyonla yatak kapasitesini artıracak hotel inşaatlarının yeniden başladığını kaydetti.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu hedefe ulaşılması halinde KKTC’nin her hangi bir yerden bir kuruş dahi almasına gerek kalmaz, bütçesini denkleştirir” dedi. Yatak kapasitesinin büyütülmesinin, ve turizm olanaklarının artırılmasının önemini de anlatan Sucuoğlu, “Siz kapasitenizi büyütmezseniz dünyadaki büyük tur operatörleri sizin yüzünüze bakmaz.” şeklinde konuştu.