“Başkent Lefkoşa’nın kalbi konumundaki Surlariçi’nin turizm alanında daha cazip bir noktaya taşınabilmesi” adına Turizm Bakanlığı ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin güç birliği oluşturabilme amacıyla görüşme süreci başlattığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, belediye olarak bir takım taleplerini iletmek ve Surlariçi konusunu masaya yatırmak adına Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmede Surlariçi’nin turizm potansiyelinin daha etkin kullanılabilmesi adına görüşler ortaya konulurken, belli başlı sıkıntıların çözümü konusunda neler yapılabileceği konuşuldu.

Harmancı, LTB olarak Gezi Treni Projesi, Yayalaştırma Projesi ve Beyaz Yasemin Projesi başta olmak üzere, bir takım taleplerini Bakan Sucuoğlu’na aktarırken, yaptığı kısa açıklamada Lefkoşa’da turizm alanında yürütülecek güç birliğinin önemine inandıklarını aktardı.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da turizme önem veren yerel yönetim anlayışları ile dayanışma içinde adımlar atmaya hazır olduklarını, Surlariçi’nin turizm adına önemli bir bölge olduğunu belirtti.

Görüşmede LTB’nin hayata geçirmek için uğraş verdiği Gezi Treni Projesi ve bölgede ciddi değişimi getirecek olan Yayalaştırma Projesi konusu masaya yatırıldı ve projelerin hangi aşamada olduğu üzerinde duruldu. Başkan Harmancı, Bakan Sucuoğlu’na projeler konusunda yapılabilecek açılımları belirtirken, bakanlıktan beklentilerini de aktardı.

Beyaz Yasemin sertifikası alan işletmelerin sadece Beyaz Yasemin logosu ile turist haritalarında yer almasının turistler için bir albeni oluşturabileceği üzerinde durulan görüşmede, bölgede eksiklik hissedilen noktalara çağdaş tuvaletler yaptırılması konuları da görüşüldü.

SUCUOĞLU: “BÖLGE ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Surlariçi bölgesinin turizme yönelik olarak kullanılmasının önemli olduğunu ve bölgede çok değerli tarihi yapıların bulunduğunu, bu yapılara Kumarcılar Hanı’nın da eklenecek olması ile bölgenin çekim merkezi olacağını ifade etti.

Sucuoğlu Kumarcılar Hanı’nın son rötuşlarının yapıldığını da belirterek, önümüzdeki hafta Hanı bitmiş şekilde teslim alacaklarını ifade etti.

Sucuoğlu, LTB Başkanı Harmancı ile yaptıkları görüşmede Surlariçi bölgesinin Sarayönü’nden, Belediye Pazarı’na kadar olan kısmının parke taşı ile döşenmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını ayrıca Kumarcılar Hanı ile Büyük Han arasında kalan meydanlık alanda da çevre düzenlemesi yapılıp banklar yerleştirileceğini belirtti.

Sucuoğlu ayrıca Kumarcılar Hanı’nda canlı müzik olacağını, Lefkoşa gecelerine ayrı bir renk katacağını kaydetti.