Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizmin Geleceği Platformu’nu kabul ederek, platforma üye temsilciler ile görüştü. Görüşmede DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç’da hazır bulundu.

DAÜ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

“Turizmin Geleceği Platformu” Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki turizm ve gastronomi kulüp ve bölüm temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla kurulmuş olup, her yıl düzenli olarak seçilen üniversitelerde platform çatısı altında etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

“Turizmin Geleceği Platformu” 1. Genel Kurulu’na bu yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Kulübü ev sahipliği yapacak. Genel Kurul 4 - 6 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’de11 ilde ve KKTC’de bulunan üniversitelerdeki kulüplerin Turizmin Geleceği Platformu’na üye olması ile oluşturulan platformda 20 kulüp ve 25 temsilci yer alıyor.

1-376.jpg

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu genç turizmcileri ağırlamaktan ötürü memnun olduklarını söyleyerek, turizmin dünya çapında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, Türkiye ile KKTC arasındaki üniversite öğrencilerinden oluşan platformun iki ülke kültürünü tanıma ve tanıtması gerektiğini söyleyerek, Turizm Bakanlığı olarak 2016 yılında Türkiye’de tanıtımlara hız vereceklerini, 2017 yılında ise ‘Kuzey Kıbrıs’ yılı ilan edilmesi konusunda çalışmaları olduğunu ifade etti.

Bakan Sucuoğlu, Aralık ayının son haftasında Ankara’da temaslarda bulunacağını da söyleyerek, göreve yeni atanan TC Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüşeceğini belirtti.