Özgül Gürkut Mutluyakalı 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yeni hükümetin göreve başlamasıyla bakanlara yönelik nezaket ziyaretlerine bugün Sağlık Bakanlığı’yla devam etti.

Kanbay, bugün saat 11.00’de Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Bakan Sucuoğlu, Büyükelçi Kanbay’a her aradığında süratle ve rahatça ulaşabildiğini, sıkıntıları paylaşabildiğini belirterek, bugünkü nezaket ziyaretinde de sağlıkta atılacak adımları konuşacaklarını söyledi.

Sucuoğlu, sağlıkta hedeflenen noktalara gelebilmek için Türkiye’yle birlikte, bir plan ve program çerçevesinde hareket etme niyetinde olduklarını ifade etti.

“Bunu hep söyledik: KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti’ne rağmen değil, Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte, Anavatanımızla birlikte politikalar, projeler üretmemiz gerekiyor” diyen Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, her sıkıntılarında yanlarında olan Türkiye’nin bundan sonra da aynı şekilde ciddi katkılarını sürdüreceğini bildiğini kaydetti.

Sucuoğlu, halkın hak ettiği sağlık hizmetlerini kısa sürede sunma imkanına kavuşacakları umudunu ifade ederek “Bu da her zaman olduğu gibi Anavatanımızın ciddi katkılarıyla ve birlikte olacak” dedi.

Büyükelçi Kanbay’la, Turizm Bakanlığı döneminde de sık görüştüklerini belirten Sucuoğlu, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini sözlerine ekledi.