Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yeni sağlık sisteminin oluşturulmasında ve sağlıkla ilgili yasalarda, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'yle ortak hareket edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tabipler Birliği’nin yeni seçilen yönetimine başarılar dilerken, sağlıkla ilgili konularda birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

“YENİ SAĞLIK SİSTEMİ OLUŞTURULMASI İÇİN BİRLİKLE ORTAK HAREKET EDECEĞİZ”

Hastanelerde verilen sağlık hizmetinin daha verimli hale gelmesi için yeni düzenlemeler yapıldığını ifade eden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte sağlıkla ilgili bekleyen yeni yasalar konusunda ve yeni sağlık sisteminin oluşturulmasında Tabipler Birliği ile ortak hareket edeceklerini belirtti.

Ülkede tüm alanlarda sorunların yaşandığını, hükümetlerin görevinin bu sorunları çözmek olduğunu kaydeden Sucuoğlu, kendilerinin de sorunları çözmek için bu görevde bulunduklarını ifade etti.

ARİFOĞLU

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği yeni Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu ise sağlıktaki sorunları bakanlık ile birlikte istişare ederek çözme arzusunda olduklarını söyledi.

Arifoğlu, yeni yönetim olarak sağlık alanında yapılacak her türlü projeye destek ve katkı vermek istediklerini belirterek, görevlerin gelip geçici olduğunu, sağlık sistemini daha iyi noktalara taşımayı amaçladıklarını kaydetti.