Küçük, kadınların hak ve özgürlüklerinin kazanılması yolunda uğraş verenleri saygı ile kutlayarak, kadınlara baskısız ve şiddetsiz bir yaşam diledi.

Dünya ve Birleşmiş Milletlerin bugün yaymaya çalıştığı kadın hakları ile ilgili görüşlerini Atatürk’ün yıllar önce düşünüp dile getirdiğini belirten Küçük, 1935’teki seçimlerle Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’ne 18 kadın milletvekilinin girdiğini, bu rakamın dünyadaki kadın milletvekili seçilme oranına göre ikinci sırayı teşkil ettiğini vurguladı.

Küçük mesajında, “Aradan 81 yıl geçtiği halde kadının politik ve ekonomik hayatta yer alma oranın azaldığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta kadına bu hakkın 1960 yılında verildiğini anımsatan Küçük, karma Meclise ilk giren Türk kadınının Kadriye Hacıbulgur olduğunu, bugün düne oranla daha iyi bir durumda bulunulmasına rağmen, kadına yaşamı boyunca her alanda katılım ve temsiliyet sağlanamadığını kaydetti.

Yapılan araştırmaların KKTC’de her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını gösterdiğine işaret eden Küçük, kadına yönelik şiddet, baskı ve tacizin ancak devlet görevlileri, üniversiteler ve uzmanların el birliği ile toplumun eğitilmesi sonucu önlenebileceğini belirtti.