Ziya Nasıfoğlu

Gime’de 12 Eylül 2014 tarihinde trafik ve cürümleri önleme şubesi ekipleri tarafından yapılan kontrol sırasında tasarrufunda 5 paket halinde yaklaşık 15 gram “Bonzai” türü kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan Süleyman Bulut hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Süleyman Bulut, ileride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 2 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında, polis memuru Ahmet Bayram iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Ahmet Bayram, zanlının “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Ahmet Bayram, zanlı hakkındaki polis soruşturmasının tamamlandığını belirterek, KKTC vatandaşı olan ve benzer suçları bulunan zanlının ileride görülecek olan davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesini istedi.

Tutukluluk talebine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlının hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.