Lefkoşa-Surlariçi bölgesindeki harabe yapılar tehlike saçıyor. Yıllardır atıl durumda olan yıkık dökük evler, adeta ölüme davetiye çıkarıyor

Lefkoşa-Surlariçi bölgesindeki terk edilmiş birçok ev, güçlükle ayakta duruyor. Kısmen çökmüş olan evlerin her an çökmeye hazır olan duvarları ise adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Duygu ALAN

Özellikle Yeni Cami Mahallesi’nde yer alan ve derin çatlaklarla dolu olan tarihi binalar, bölge sakinleri için büyük tehlike teşkil ediyor.
Bu binaların yanındaki evlerde ikamet edenler ve araçlarını söz konusu binalara yakın yerlere park etmek zorunda olanlar, resmen Allah’a emanet yaşıyor.
Yıkılmak üzere olan evlerden asfalta dökülen duvar parçaları, ayrıca güzergahı kullanan sürücülerin ve yolcuların yaşamlarını tehdit ediyor.

Tarihi dokuya zarar veriyor

Lefkoşa-Surlariçi bölgesindeki bakımsızlıktan birer birer yıkılan tarihi binaların yarattığı görüntü kirliliği ise bölgeyi ziyaret eden turistler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.
Ülkenin yabancı turistler gözünde itibarını zedeleyen yıkık, dökük binalar, bölgenin tarihi dokusuna ve otantik görünümüne de olumsuz etkide bulunuyor.

Bölge halkı tadilat istiyor
Surlariçi’nde ikamet eden bazı vatandaşlar, tehlikeli ve görüntü kirliliğine neden olan tarihi binaların tadil edilmesini istedi.
Söz konusu binaların tamamen yıkılmasına karşı olduklarını söyleyen vatandaşlar, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan atıl durumdaki bu yapıların tadil edilmesi ile hem tehlikenin ortadan kalkacağını hem de turizme kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini dile getirdi.


Surlariçi Yeni Cami Mahallesi’nde yer alan tarihi bina, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Binanın duvarlarındaki derin çatlaklar, bölge sakinleri ve güzergahı kullanan sürücüler ve yolcuların can güvenliğini tehdit ediyor