Filiz Besim yaptığı yazılı açıklamada ölümle ilgili bazı gazete ve sosyal medyada “doktor ihmali” adı altında çıkan haberlere dikkat çekerek, “Eğer tedavi sonrası hasta kaybedilmişse ve bu konu ile ilgili herhangi bir şüphe varsa bunun yolu da asla hekimleri basın ve facebook yoluyla linç etmek ya da hastane önünde protesto yapmak olmamalıdır. Protestonun yapılması gereken yer sistemi kuramayan sağlık bakanlığı ve hükümetlerdir” ifadelerini kullandı.

Besim, eğer yapılan müdahalelerde herhangi bir ihmal veya hatalı uygulama varsa Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin gelen şikayetler doğrultusunda organlarında konuyu bilimsel yönden ekipler kurarak araştıracağını ve yasanın gereğini yapacağını kaydetti.

Besim “ Hal böyle iken hastanın ölüm nedeni detaylı araştırılmadan hekimlere onur kırıcı hakaretler etmek, basın ve facebook yoluyla linç girişimleri başlatmak toplumu birbirine düşürmekten başka işe yaramaz. Unutmayalım ki adalet hepimize gereklidir” dedi.

Besim açıklamasında mevcut sağlık sisteminde ne hekimlerin ne de hastaların mutlu olmadıklarını ileri sürerek, sağlıkta çağdaş bir sistem için hükümete baskı yapılması çağrısı yaptı.

Besim, açıklamasında ayrıca hayatını kaybeden hastanın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.