Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Baturay, Aysu Basri Akter ve Emir Ertorun, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, TAK’ın 46 personelle Kıbrıs Türk halkına haberleriyle, kalitesiyle hizmet verdiğini kaydetti. Saygılı, TAK’ın çalışma şartları da dahil her türlü zorluğa rağmen, en doğru haberi, objektif şekilde, herkese eşit mesafede durarak ve her renge  de yer verecek şekilde görevlerini yerine getirdiğini ifade etti.

1450780153.jpg

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber de, TAK’ın kuruluş yıl dönümünü ve yeni yaşını kutladı ve 42. yılın olgunluk yaşı olduğunu, bir tecrübe birikimi olduğunu söyledi. Siber, bu tecrübenin getirdiği birikimi, halka daha iyi daha kaliteli yansıtmanın herkesin görevi olduğunu da kaydetti.

TAK’ın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Siber, doğru bilgilendirme, tarafsız olma ve halkın okuduğu zaman verilen mesajı doğru algılamasının, verilen mesajların niteliğini doğru yansıtmasının önemli olduğunu belirtti.

Siber, tüm kurumlarda yaşanan sıkıntıların TAK’da da yaşandığını bildiğini dile getirdi ve mevcut yapıyı daha ileriye götürme motivasyonuyla birlikte özeleştiri de yaparak daha kaliteliyi yakalamak için neler yapılabileceğine bakmak açısından da bu yaş günlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Siber, yıl dönümü kutlarken geçmişten bugüne nereden nereye geldik, hedefimiz nedir, ne olması gerekir, bunları mevcut olanaklar içinde değerlendirmek, olanaklar kısıtlı olsa da ne yapabiliriz diye değerlendirme yapmak gerektiğini de kaydetti ve bunu TAK yöneticilerinin de yaptığından emin olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının bütün yapısıyla kurumlarıyla sivil toplum  örgütleri ve küçük nüfusuyla bütünlük içinde olması gereken bir halk olduğunu da kaydeden Siber, TAK’a da büyük görev düştüğünü kaydetti. Siber bu sorumluluğun bilinci içerisinde TAK’a başarılar da diledi.