CTP Gençlik Örgütü mensubu  gençler “federal Kıbrıs’a olan inançlarını” belirtmek için dün akşam Girne Barış Parkı’nda buluştu.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Gençlik Örgütü Girne İlçesi’nin organizasyonu ile düzenlenen etkinlik, “Barış yakın, ateşi yakın” sloganı ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, MYK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İki toplumlu halk dansları Dance for Peace ekibinin gösteri yaptığı gecede şarkılar barış için söylendi.

TALAT: “ÇÖZÜMÜN MOTOR GÜCÜ YİNE GENÇLER OLACAK”

Genel Başkan Mehmet Ali Talat  etkinlikte yaptığı konuşmada, barış sürecinin kolay olmadığını, inişli çıkışlı olduğunu ve her şeye hazır olunması gerektiğini kaydetti.

Talat şöyle konuştu:

“Bilmemiz gereken şudur; eğer bu ülkede bir anlaşma yapılacaksa ve bu anlaşmanın sonucu süreç içinde kurulacaksa, işlenecekse bu yolda gençlere ve CTP’ye çok büyük görevler düşecek. 2004’te gençler bu hareketin motor gücüydü bugün de aynı şey olacak. Gençler geleceklerini arıyorlar ve geleceklerinin çözümde, barışta, dünyalı olmakta olduğunu biliyorlar. Bu barış ateşi Girne’de yanmaya başladı belki de artık sönmeden başka yerlerde de yanmaya başlayacak. En büyük temennim budur.”

VUDALI: “YÜREĞİMİZ BU ATEŞ GİBİ YANIYOR”

Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanı Tufan Vudalı da  bugün barışa çok yakın olduklarını hissettiğini belirtti. Annan Planı döneminde yaşadıkları heyecanı bugün yine yaşadıklarını kaydeden Vudalı, “Yüreğimiz bu ateş gibi barış için yanıyor. Gerçek barışı sadece inanan halklar gerçekleştirebilir. Biz gerçekleştirebiliriz. Bu akşam burada iki toplumun barış gönülleri var. Evet barışı biz yapacağız ve göreceksiniz Kıbrıs’ta barış engellenemeyecek” dedi.  

1478947725.jpg

1478947724.jpg

1478947723.jpg

1478947697.jpg