Emek-İş Başkanı Koral Aşam, grevin devam ettiğini belirterek, şu ana kadar atılan yeni bir adım bulunmadığını söyledi.

Bu arada Dev-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Emek-İş’in “TAŞEL’de işverenin kurumun yasal statüsünü tanımaması, yüzde 33 devlet iştirakini yok sayması ve hayat pahalılığını uygulamamsından dolayı” başlattığı süresiz greve uluslararası destek geldiği belirtildi. 

Açıklamada, dünyada 80 milyon üyesi olan World Federation of Trade Union (WFTU) - Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) TAŞEL’deki süresiz grevle dayanışma içerisinde olduğunu belirten bir açıklama yayınladığı kaydedildi.

World Federation of Trade Union (WFTU) - Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Avrupa Bölge Ofisi Sorumlusu Pieris Pieri’nin yayınladığı açıklamada; “Uluslararası dayanışmanın daha da önem kazandığı bu günlerde Dev-İş’e bağlı Emek-İş’in TAŞEL içki fabrikasında başlatmış olduğu süresiz grevini saygı ile selamlar ve DSF Avrupa bürosu olarak dayanışmamızı iletiriz” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Dev-İş’in yayınladığı Dünya Sendikalar Federasyonu’nun açıklaması özetle şöyle:

“Avrupa’nın emekçi halkları kendi hak ve kazanımlarına karşı yapılan bu neo-liberal saldırılara kayıtsız kalamaz. Bu neo-liberal saldırılara karşı etkili bir tepki sadece biz emekçiler ve ilerici güçler aracılığı ile verilebilir.

Çalışanların karşı karşıya kaldığı bu zor dönemde, Avrupa’daki tüm sınıf - temelli güçlerin birliğine ve ortak eylemliliğine ihtiyaç vardır.

Uluslararası dayanışmanın daha`da önem kazandığı bu günlerde Dev-İş`e bağlı Emek-İş`in TAŞEL içki fabrikasında başlatmış olduğu süresiz grevini saygı ile selamlar ve DSF Avrupa bürosu olarak dayanışmamızı iletiriz.”